Sarah Bernard er en kake som er lett å få til uten fruktose, den smaker nesten som originalen, bare bunnen er litt mindre søt. Holder seg fint i kjøleskapet noen dager, men egner seg også godt for fryseboksen.
Denne oppskriften passer til firkanta form på ca 22x22 cm, eller som en rund kake til springform på 22-24 cm.
4 eggehviter
3 ss Sukrin
150 g malte mandler
Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig i mandler og Sukrin. Stekes i bakepapirkledd form, 160 grader i ca 15 minutter. Avkjøles i forma.
Krem:
150 g smør
2 dl Splenda
80 g druesukker
2 eggeplommer
1,5 ss kakao
1 ss sterk kaffe
noen dråper vaniljeessens (skal erstatte 1 ts vaniljesukker)
Alt blandes sammen med kjøkkenmaskin til en jevn krem. Bres over den avkjølte bunnen, og settes i kjøleskapet et par timer.
Glasur:
100 g sukkerfri kokesjokolade (jeg brukte Cloetta sin)
1-2 ss Delfiafett
Smeltes sammen over svak varme. Bres over den avkjølte bunnen med krem over. Settes igjen kjølig, så glasuren stivner litt før kaka skjæres i biter.
Lurt å skjære den i biter før glasuren blir helt hard, da sprekker den ikke så lett og du får penere stykker. Egner seg godt til å fryses, tiner på få minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar