Oppdatering april 2014: Siden så veldig mange er inne på dette innlegget for å finne oppskrift på Napoleonskake, linker jeg her til et annet innlegg jeg har som beskriver hele prosessen trinn-for-trinn.
Denne helga ble det igjen litt baking, blant annet en napoleonskake til et bryllup. Har fått mange spørsmål om hvordan man lager napoleonskake, så jeg skal her avsløre hemmeligheten - som faktisk er en kake nesten alle burde få til. Jeg jukser, og lager en lettvinn variant, men smaken blir veldig god! (Kaka på bildet er dobbel oppskrift)
Napoleonskake
4 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
3 dl kremfløte
1 pk vaniljekrem (pleier å bruke Piano 0,5 l)
romessens
8 pl gelatin
0,5 dl vann (til koking)
1-2 eggehviter
1/2-1 pk melis
Bunn og topp:
Legg 2 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. Kjevles ut til dobbel størrelse, og prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter. Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en rund springform på 24 cm oppå, så får jeg en nøyaktig runding som passer i forma til etterpå. Gjenta det samme med plate nr 2. Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i papir i romtemperatur.
Fyll:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker 8-10 dråper romessens.
Legg en kakebunn på et fat, og sett springforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Inn i kjøleskapet mens du lager glasur.
Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg også 8-10 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.
Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og vips, der har du klart det!
Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.
Kaka på bildet er en større variant, laget i regulerbar kakekant.
Godt gjort, takker
SvarSlettTakk , gleder meg til å smake. Klarer nesten ikke å vente. Jeg brukte gelatinpulver.
SvarSlett1 kremfløte? mener du da en sånn 1/3dl ?
SvarSlettMå være 1/3 liter :)
SlettJa, en standard kremfløte på 3 dl. Skal endre det i oppskriften så ikke andre også blir i tvil :-)
SvarSlettHvordan er det å skjære opp stykker i denne? Jeg forestiller meg liksom at fyllet er så mykt at det bare tyter.... :S ??
SvarSlettNeida, det går veldig fint. Bruk en skarp kniv med tagger, feks brødkniv, og stykkene blir like fine som de du får i butikker:-)
SvarSlettHei. Har vært på jakt etter en fin oppskrift på napoleonskake og kom over denne. Skal overraske kona til helga og vil prøve din oppslrift. Men, kan den fryses etterpå slik at man kan lage en større porsjon?
SvarSlettDen kan fryses, men den blir da ikke sprø i topp og bunn etterpå. Fyll og glasur holder seg uendret.
SvarSlettHei hvordan gjør jeg det med butter deigen. Skal de ligge ved siden av verandre eller oppå?
SlettTil oppskriften er det en plate til bunn og en til lokk, derfor må de legges hver for seg. Til dobbel oppskrift er det to til hvert lag, da legger jeg de med litt overlapping.
SvarSlettHei! Lurte på hvordan man skal ha i gelatinplatene, siden kremen ikke skal røres så mye i?
SvarSlettHeller den i tynn stråle i kremen mens jeg fortsatt pisker med maskina.
SvarSlettnår du dobler oppskriften...dobler du også da mengde romessens??
SvarSlettlinda
Ja:-)
Slettgenialt skrevet, dette skal til og med jeg prøve :-) takk for god berksivelse
SvarSlettAvkjøler du gelantinblandingen før du pisker den inn?
SvarSlettNei, men heller i "tynn stråle" mens jeg pisker videre.
Slettvow er det så enkel oppskrift:) tror jaggu jeg skal prøve den, og jeg har kjøkkenskrekk. lever på grandis og har gjort det i mange år, men napoleonskake er jo orgasmisk for tunga
SvarSlettflott blogg, liker denne bloggen
SvarSlettdu skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre
flott blogg, liker denne bloggen
SvarSlettdu skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre
Hei😊Kan en bruke gelatinpulver istedet for plater ?
SvarSlettDet går fint, bare følg anvisning på pakken. Må jo løses opp først i kaldt vann, og deretter varmt.
SlettTakk🥰
SvarSlett