Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 17. september 2011

Napoleonskake - med oppskrift!


Oppdatering april 2014: Siden så veldig mange er inne på dette innlegget for å finne oppskrift på Napoleonskake, linker jeg her til et annet innlegg jeg har som beskriver hele prosessen trinn-for-trinn.
 
Denne helga ble det igjen litt baking, blant annet en napoleonskake til et bryllup. Har fått mange spørsmål om hvordan man lager napoleonskake, så jeg skal her avsløre hemmeligheten - som faktisk er en kake nesten alle burde få til. Jeg jukser, og lager en lettvinn variant, men smaken blir veldig god! (Kaka på bildet er dobbel oppskrift)

Napoleonskake

4 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
3 dl kremfløte
1 pk vaniljekrem (pleier å bruke Piano 0,5 l)
romessens
8 pl gelatin
0,5 dl vann (til koking)
1-2 eggehviter
1/2-1 pk melis

Bunn og topp:
Legg 2 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. Kjevles ut til dobbel størrelse, og prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter. Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en rund springform på 24 cm oppå, så får jeg en nøyaktig runding som passer i forma til etterpå. Gjenta det samme med plate nr 2. Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i papir i romtemperatur.

Fyll:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker 8-10 dråper romessens.

Legg en kakebunn på et fat, og sett springforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Inn i kjøleskapet mens du lager glasur.

Glasur:
Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg også 8-10 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.

Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og vips, der har du klart det!

Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.

Kaka på bildet er en større variant, laget i regulerbar kakekant.

21 kommentarer:

  1. Takk , gleder meg til å smake. Klarer nesten ikke å vente. Jeg brukte gelatinpulver.

    SvarSlett
  2. 1 kremfløte? mener du da en sånn 1/3dl ?

    SvarSlett
  3. Ja, en standard kremfløte på 3 dl. Skal endre det i oppskriften så ikke andre også blir i tvil :-)

    SvarSlett
  4. Hvordan er det å skjære opp stykker i denne? Jeg forestiller meg liksom at fyllet er så mykt at det bare tyter.... :S ??

    SvarSlett
  5. Neida, det går veldig fint. Bruk en skarp kniv med tagger, feks brødkniv, og stykkene blir like fine som de du får i butikker:-)

    SvarSlett
  6. Hei. Har vært på jakt etter en fin oppskrift på napoleonskake og kom over denne. Skal overraske kona til helga og vil prøve din oppslrift. Men, kan den fryses etterpå slik at man kan lage en større porsjon?

    SvarSlett
  7. Den kan fryses, men den blir da ikke sprø i topp og bunn etterpå. Fyll og glasur holder seg uendret.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei hvordan gjør jeg det med butter deigen. Skal de ligge ved siden av verandre eller oppå?

      Slett
  8. Til oppskriften er det en plate til bunn og en til lokk, derfor må de legges hver for seg. Til dobbel oppskrift er det to til hvert lag, da legger jeg de med litt overlapping.

    SvarSlett
  9. Hei! Lurte på hvordan man skal ha i gelatinplatene, siden kremen ikke skal røres så mye i?

    SvarSlett
  10. Heller den i tynn stråle i kremen mens jeg fortsatt pisker med maskina.

    SvarSlett
  11. når du dobler oppskriften...dobler du også da mengde romessens??
    linda

    SvarSlett
  12. genialt skrevet, dette skal til og med jeg prøve :-) takk for god berksivelse

    SvarSlett
  13. Avkjøler du gelantinblandingen før du pisker den inn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, men heller i "tynn stråle" mens jeg pisker videre.

      Slett
  14. vow er det så enkel oppskrift:) tror jaggu jeg skal prøve den, og jeg har kjøkkenskrekk. lever på grandis og har gjort det i mange år, men napoleonskake er jo orgasmisk for tunga

    SvarSlett
  15. flott blogg, liker denne bloggen

    du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
    slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

    SvarSlett
  16. flott blogg, liker denne bloggen

    du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
    slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

    SvarSlett