Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 25. mars 2013

Iskake uten melk og gluten

Dette er en gluten- og melkefri iskake som vi hadde i Sofies bursdag for noen dager siden. Selv om den er basert på soya-fløte, smakte den som om den skulle vært laget på vanlig kremfløte.
Ingrediensene er kjøpt på Coop OBS, der har de et godt utvalg av allergivennlig mat. Både kjeks, sjokolade og fløte er uten gluten og melk.

Oppskriften jeg brukte til denne iskaka, er den jeg ofte bruker. Måtte bare gjøre litt små justeringer:

Bunn:
ca 100 g finknust Chocolate Chip Cookies
 

Kle sidene av en springform med overhead-plast. Finknus kjeksen og dryss i bunnen av springformen.

Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 boks soyafløte (250 ml)
sjokoladedråper
Piano bringebærsaus

Pisk eggeplommer og sukker godt sammen. I en annen bolle pisker du soyafløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i sjokoladedråpene. Spar litt sjokolade til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, dryss deretter over litt sjokolade som pynt. Jeg helte også litt bringebærsaus over i tynn stråle for litt ekstra smak. Settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar