Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 24. juni 2012

Putekake trinn for trinn

Idag var det barnedåp til en fin liten gutt med navn Oliver. Mitt bidrag til kakebordet denne gangen ble en putekake med en liten baby oppå.

Skal her vise trinn for trinn hvordan denne kaka ble til:

Lag et firkanta sukkerbrød i valgfri størrelse, avhengig av hvor stor pute du ønsker. Del den i tre lag, og fyll den. Jeg har fylt med vaniljekrem, bringebær og vanlig kremfløte. Her kan selvfølgelig også andre typer kaker og fyll brukes. Når kaka er ferdig fylt, skjæres det av små halvmåner på sidene. Deretter skråskjæres litt av sidene, som vist på bildet.

Smør kremfløte rundt hele kaka. Kjevle ut et stort lokk av MMF (eventuelt marsipan), og legg over kaka. Trykk lokket forsiktig fast rundt kaka, og renskjær med et pizzahjul.

Lim på en bord rundt putekaka hvis ønskelig, og lag rutenett. Det gjøres ved å trykke en lang linjal forsiktig ned i kaka for å lage sporene. Trykk deretter en liten fordypning i hvert kryss, og lim på små sølvkuler. Forsiktig så ikke det blir hull i lokket...

Deretter laget jeg teppet babyen skulle sove på. Trykket ut en runding av ferdigkjevlet MMF, og trykket litt rundt kantene med bakeverktøyet på bildet, for å få en litt pen kant rundt teppet.
Skriv deretter navn og dato hvis ønskelig. Jeg har brukt bokstavutstikkersett, og limt på bokstaver og tall med spiselig lim.
Så var det babyen. Den er laget av myk marsipan, som er trykket ned i en silikonform. Forma legges i fryseren i ca 15 minutter, så er babyen lett å få ut av forma. Den blir veldig "svett" å se på, og må tørke i romtemperatur etpar timer for å få tilbake den matte fargen. Så er det bare å legge den på teppet.

Og her er det ferdige resultatet...
 
En liten oppdatering: om du ser her vil du få en oversikt over størrelse på sukkerbrød, mengde krem, MMF etc

15 kommentarer:

 1. Nydelig!! :D Brukte du rollingpin før du la den på?

  SvarSlett
 2. Bare vanlig kjevle. Rutemønsteret er laget med en lang linjal etter at MMF'en er lagt på.

  SvarSlett
 3. Hvor far du kjopt silikonforma til babyen,bor pa Cypros og har ikke funnet det her.Hadde blitt glad om du kan hjelpe meg,skal bake putekake til en barnedap og hadde vert morro og overasket med en baby pa kaka.

  SvarSlett
 4. Hvis du googler "baby silicone mold" får du opp flere alternativer. Både ebay og sugarcraft.com ser jeg har de. Jeg kjøpte min hos nycake.com da jeg var i New York, men finner den ikke igjen i nettbutikken deres.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk for hjelpen :-)

   Slett
 5. Nydelig kake og fin steg for steg!

  SvarSlett
 6. Tenkte jeg skulle lage den kaken til en barnedåp, men hvordan får mordan får du marsipanene blå?

  SvarSlett
  Svar
  1. *Tenkte jeg skulle lage den kaken til en barnedåp, men hvordan får du marsipanene blå?

   Slett
 7. Denne kaka er trukket i marsmallowsfondant, men du kan like gjerne bruke marsipan. Blåfargen er fra Wilton, som du blant annet får kjøpt hos kakeboksen.no eller Jernia. Det er enklest å få det jevnt med marsmallowsfondant, for da har du i fargen mens det fortsatt er flytende. Med marsipan tar det lenger tid å kna inn fargen til det blir jevnt. Men du kan jo kjøpe ferdigfarget marsipan også...

  SvarSlett
 8. Du skrev at du fyller kaken med vaniljekrem, bringebær og krem. Har du deseparat i lag eller blandes de??

  SvarSlett
  Svar
  1. Pleier ha det lagvis, men alle typene mellom hvert kakelag. Synes vaniljekrem og krem blandet blir veldig flytende. Legger altså alle tre fyll lagvis mellom hver kakedel (vaniljekrem, bringebær og krem).

   Slett
 9. Hei. tenkte jeg skulle prøve meg på denne til helgen, men de som skal ha kaken ønsker bare ett lag med fyll, hvordan tror det blir med vaniljekrem og bringbærsyltetøy inni og krem rundt? har aldri trukket en kake med krem før med marsipan,har omtrent alltid laget med smørkrem og den blir jo ganske hard etter avkjøling.. har du noen tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Krem rundt blir ikke hardt som smørkrem, så det går fint. Men kun et lag med fyll? Blir mye kakebunn og lite fyll til en så høy kake. Ville hatt to lag fyll, hvis ikke blir de skuffet når de skal spise den:-)

   Slett
  2. Takk for raskt svar! :)
   ok, da skal jeg prøve med to lag, hvor stor oppskrift har du brukt på sukkerbrøet? har lett gjennom bloggen din etter den, men fant den ikke, men hvordan har du fått så fin bue oppå puten?

   Slett
 10. Sukkerbrødet er 29x29 cm. Står henvist til annet innlegg nederst i dette innlegget, for å få oversikt over oppskrifter/hva du trenger.
  Kantskjæringa og kremen gir buet fasong.

  SvarSlett