Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 26. mars 2013

Sjokoladekake til langpanne - godt egnet til sjørøverskute

Har fått flere forespørsler på oppskrift på sjokoladekake som egner seg til sjørøverskute. Det er viktig med en sjokoladekake som ikke er altfor tung, og som samtidig er ganske fast i konsistensen. Blir kaka for tung, kan skuta fort knekke på midten. Legger her ut oppskrift på den sjokoladekaka jeg synes blir best til skute - den er høy og gir dermed en høy skute.

600 g margarin
8 egg
6 dl sukker
3 ts vaniljesukker
8 ss kakao
10 dl hvetemel
6 ts bakepulver
4 dl melk

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland alle ingrediensene sammen med maskin. Hell røra i en bakepapirkledd langpanne. Stekes på nederste rille ved 170 grader i ca 25 minutter. Avkjøl i forma.

Her ser du hvordan en skute blir til, der denne oppskriften er brukt til sjokoladekaka. Sjokoladekaka kan med fordel lages en dag før du skal skjære den til, så den får "satt seg".

9 kommentarer:

 1. Hei:)

  Jeg spør for sikkerhetensskyld, er oppskriften for stor langpanne, som de som følger ovnen? De som dekker hele ovnen, eller store, men som må stå på rist?

  Ha en strålende dag. Og takk for all inspirasjon du har gitt meg så utrolig mange ganger:)

  SvarSlett
 2. Denne er beregnet på langpanna som følger med ovnen, og som dekker hele ovnen og ikke trenger stå på rist.

  SvarSlett
 3. hei! Bruker du varmluft eller over -og undervarme ?

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg har laget denne langpanna og skal lage sjørøverskuta di. Men jeg lurer på åssen krem du bruker inni og utenpå? Melkesjokoladekrem? Og blir den ikke veldig lys da...? (Syns liksom din så noe mørkere ut på bildet enn hva melkesjokoladekremen blir) Takk for svar.

  SvarSlett
 5. Melkesjokoladekremen er fin til denne kaka. Hvis du synes den blir for lys, kan du evt ha i litt konditorfarge. Wilton sin farge (fargepasta) er å anbefale.
  Smørkremer egner seg godt til denne kaka.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for svar! Jeg fant oppskrift på smørkrem, men der er det brukt kakao, i stedet for melkesjokolade. Det er vel og en mulighet?
  For jeg syns på de bildene av sjørøverskuta di, så ser kremen mye mørkere ut enn den melkesjokoladekremen blir... (?) Åssen krem har du brukt på den på bildet?
  Takk igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har nok brukt en smørkrem med kakao på kaka, pleide det før jeg kom over melkesjokoladekremen. Jo mer du pisker kremen, jo lysere blir den.

   Slett
  2. Har nok brukt en smørkrem med kakao på kaka, pleide det før jeg kom over melkesjokoladekremen. Jo mer du pisker kremen, jo lysere blir den.

   Slett