Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 22. april 2012

Prinsesseslott trinn for trinn

Små prinsesser krever ofte prinsesseslott som bursdagskaker. Lagde nok et slott her om dagen, og fikk da knipset litt bilder. Viser her trinn for trinn hvordan man lager et prinsesseslott. Det første du må starte med er tårna. Jeg bruker da 4 iskjeks, melis blandet med vann, og farget perlesukker eller annet kakestrø. For å farge perlesukkeret, pleier jeg ha det i en brødpose med en liten dråpe konsentrert farge. Rist og gni på posen til det er godt blandet. Iskjeksa er ofte litt skjeve, så brekk av små biter nederst langs kanten til de står rett på benken. Smør på et lag melis, og rull de i farget perlesukker eller dryss på valgfritt kakestrø. Settes til tørk, gjerne til neste dag så de får herdet litt. Legg valgfri kake på et fat. Jeg brukte denne sjokoladekakeoppskriften: 400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Smelt smøret i en stor gryte. Ha i vannet og kakaoen, ta gryta bort fra komfyren, og rør til kakaoen er oppløst. Bland deretter resten av ingrediensene i røra i denne rekkefølgen: sukker, rømme, egg, salt, bakepulver og mel. Blandes til en jevn røre for hånd. Stekes i lita bakepapirkledd langpanne på 200 grader i ca 40 minutter. Som krem lagde jeg bare en myk sjokoladesmørkrem. Trekk kaka med for eksempel marsmallowsfondant, og lag gjerne en dekorkant nederst på kaka hvis ønskelig. For å få litt høyde på tårna, pleier jeg bygge opp med en rullekake. Her er det ofte best å bruke rullekake kjøpt i dagligvarebutikk, siden de er veldig faste og holder formen lett. Rullekaka deles i fire, og hver bit pakkes i marsmallowsfondant, og settes i hjørnene på sjokoladekaka. Feste rullekakebiten med litt grillpinner av tre eller lignende. Bruk en lang grillpinne i midten av rullekaka for å stabilisere kjekstårnet. Sett kjeks på toppen, og bruk gjerne litt melis/icing som lim. Lag gjerne en bord rundt kaka med melis/icing, og pynt med litt sølvkuler. Ha på litt ekstra dekor om ønskelig. Jeg hadde på sommerfugler og blomster av tørket sukkerpasta, og skrev navnet på bursdagsbarnet. Til slutt settes prinsessene på, og du er garantert et fornøyd bursdagsbarn...

23 kommentarer:

  1. Så flott side!!:) Nå følger jeg denne oppskriften til punkt og prikke, lager hello kitty istede for prinsesser, så håper jeg får en super fornøyd 3 åring nå!:) Veldig bra skrivd! Tusen takk!:)
    Malin:)

    SvarSlett
  2. hva er målet på kakeforma du bruker?

    SvarSlett
  3. har du oppskriften på sjokoladekremen du brukte?

    SvarSlett
  4. Lita langpanne, min er 26x34 cm

    SvarSlett
  5. Har ikke oppskrift på den, men er en sjokokadesmørkrem.

    SvarSlett
  6. Så flott kake :) går det an å bruke marsipan heller? og går det an å også dekke tornene med det? :-)

    Nybegynner her ;)

    SvarSlett
  7. Går fint med marsipan både på kake og tårn:-) Pleier stort sett bruke marsmallowsfondant på mine barnekaker, siden ungene mine ikke liker marsipan:-)

    SvarSlett
  8. hvor får en tak i prinsessefigurer?

    SvarSlett
  9. De fleste lekebutikker har disse figurene.

    SvarSlett
  10. Hei. fantastisk side :) hvor mange voksne holder denne kaken til?

    SvarSlett
  11. Har ikke noe svar på hvor mange voksne kaka holder til, men målet på forma er 26x34 cm, så den metter ganske mange...

    SvarSlett
  12. Hvor i ovnen bør den stekes?

    SvarSlett
  13. Hei. Flott side:-) Kan kaken pyntes med smørkrem og foundant dagen før den skal spises? Eller må den gjøres ferdig og serveres samme dag? Cathrine

    SvarSlett
  14. Kan fint lages dagen i forveien.

    SvarSlett
  15. Hei du!

    Holder det med en porsjon marsmallowsfondant til denne prinsesse-slott kaka?

    Fin side forresten! :)

    Bente

    SvarSlett
  16. Ville laget 1,5 porsjon, skal jo være litt til tårna også:-)

    SvarSlett
  17. Nydelig kake! jeg er helt grønn..hvor får jeg kjøpt fondanten..og må jeg farge den?

    SvarSlett
    Svar
    1. Er link til oppskriften på marsmallowsfondanten i innlegget. Trykk på det fargede/uthevede ordet "marsmallowsfondant" så kommer den opp. Jeg har farget den rosa.
      Du kan evt kjøpe ferdig farget fondant. De store Jernia-butikker har det. Evt nettbutikker som kakedilla.no, cacas.no, kakeboksen.no.

      Slett
  18. Takk for svar :-) nå er kaka i ovnen :-)

    et spm til. Kan jeg legge på mørk sjokoladeglasur UNDER den rosa fondanten eller vil den synes imellom?

    SvarSlett
  19. Ville nok valgt en lys glasur, hvis ikke må du ha tykk fondant...

    SvarSlett
  20. Hei :)

    Hvor har du kjøpt prinsessefigurene?

    SvarSlett
    Svar
    1. De fleste leketøysbutikker har slike figurer. Står ofte sammen med dyra fra Schleich.

      Slett