Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 29. mars 2019

Gule bomber

Gule bomber er små mandelkjeks fylt med gul krem dyppet i sjokolade. Blir nesten som porsjonskaker av suksessterte.
Mandelkjeks
6 eggehviter
300 g sukker
450 g malte mandler

Pisk eggehvitene til det blir tykt skum. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs. Vend forsiktig inn malte mandler.
Ha røra i sprøytepose, og sprøyt ut små topper på bakepapirkledd stekebrett, Jeg brukte tip 865 fra NY Cake. 
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 11 minutter.
Avkjøl kakene.

Krem (lages gjerne dagen før)
6 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
150 g sukker
3 ts maisenna
3 ts vaniljesukker
200 g smør
Varm forsiktig opp eggeplommer, kremfløte, sukker og maisenna i en tykkbunnet gryte. La den koke i noen minutter til den tykner. Ta gryta av plata, og rør inn vaniljesukker og smør. Sett kremen kaldt, gjerne over natta. Piskes opp når den er kald.

Dekor
400 g kokesjokolade smeltes over vannbad
Når kakene er avkjølte og kremen kald og pisket opp, settes kakene sammen.
Spøyt ut litt krem på halvparten kakene, og legg de resterende oppå, så det blir doble kaker. Sett de deretter gjerne i fryseboksen så de blir halvfrosne. Når kakene er helt avkjølte og faste, dyppes i de i smeltet sjokolade, og avkjøles på nytt til sjokoladen har stivnet. Kan godt oppbevares i fryseboksen.

Jeg lagde denne oppskriften x1,5 og fikk da 66 doble kaker.

1 kommentar: