Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 29. august 2017

Stor bløtkake


Dette er en stor bløtkake, som rekker til mange personer. Kan ikke gi noe nøyaktig mål på hvor mange den er til, da det avhenger veldig av hva man har i tillegg på kakebordet. Størrelsen på formen er ca 28x35 cm, og oppskriften gir et høyt sukkerbrød.

Sukkerbrød :
10 egg
450 g sukker
9 ss potetmel
3,3 dl hvetemel
1 1/4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i bakepapirkledd lita langpanne.

Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 55 minutter

Fyll og pynt:
2 pk Piano vaniljekrem
bringebærsyltetøy
ca 2 liter kremfløte pisket til krem (søtet med litt melis)
friske bringebær, sitronmelisse og sjokoladeblonder til pynt

Sukkerbrødet deles i tre lag. Mellom hvert lag, legges vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem. Sprøyt rikelig med krem rundt kanter og på toppen som dekor.

Til slike kaker synes jeg det er best å fylle den dagen før servering og la den stå i kjøleskapet over natta for å trekke. Blir da akkurat passe fuktig. Legger da et lag med plastfolie tett rundt den fylte kaka, så den ikke tørker utenfra. Neste dag smører jeg et tynt lag krem over den før jeg sprøyter over med enda mer krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar