Dette er en stor bløtkake, som rekker til mange personer. Kan ikke gi noe nøyaktig mål på hvor mange den er til, da det avhenger veldig av hva man har i tillegg på kakebordet. Størrelsen på formen er ca 28x35 cm, og oppskriften gir et høyt sukkerbrød.
Sukkerbrød :
Sukkerbrød :
10 egg
450 g sukker
9 ss potetmel
3,3 dl hvetemel
1 1/4 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i bakepapirkledd lita langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 55 minutter
3,3 dl hvetemel
1 1/4 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i bakepapirkledd lita langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 55 minutter
Fyll og pynt:
2 pk Piano vaniljekrem
bringebærsyltetøy
ca 2 liter kremfløte pisket til krem (søtet med litt melis)
friske bringebær, sitronmelisse og sjokoladeblonder til pynt
Sukkerbrødet deles i tre lag. Mellom hvert lag, legges vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem. Sprøyt rikelig med krem rundt kanter og på toppen som dekor.
Til slike kaker synes jeg det er best å fylle den dagen før servering og la den stå i kjøleskapet over natta for å trekke. Blir da akkurat passe fuktig. Legger da et lag med plastfolie tett rundt den fylte kaka, så den ikke tørker utenfra. Neste dag smører jeg et tynt lag krem over den før jeg sprøyter over med enda mer krem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar