Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 22. mai 2015

Walesring med melkesjokoladekrem

Her kommer oppskrift på vannbakels, en Walesring fylt med melkesjokoladekrem.
 
2,5 dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
4 egg
 
 Kok opp vann og smør. Tilsett mel, og rør med en tresleiv til det blir en deigklump som samler seg og "slipper" gryta. Ta gryta av plata, og la deigen hvile i ca 1 minutt før ett og ett egg røres inn. Tilsett litt og litt av det siste egget, for å se om du trenger ha i alt eller om du må tilsette litt ekstra for riktig konsistens. Hvis røra er for løs, vil den ikke holde formen når den legges på stekebrettet. Hvis den er for fast, vil vannbakelsen bli tung og ikke heve seg som den skal.
Jeg fylte deigen i en stor sprøytepose, og sprøytet ut i en stor ring på stekebrettet. Du kan også bare sette den i sammenhengende topper på stekebrettet. Husk at den hever seg både i høyde og vidde, slik at du sparer god plass så den får utvide seg på kantene.
 
Stekes ved 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøles før den fylles.
Krem:
6 dl kremfløte
200 g melkesjokolade
 
 Varm opp fløten, tilsett sjokoladen og rør til all sjokolade er smeltet. Settes i kjøleskapet over natten, eller minst 4 timer. Pisk opp kremen neste dag, og fyll kaka rett før servering. Et melisdryss er fint som pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar