Her kan du bruke oppskriften på favoritt-sjokoladekaka di! Jeg lagde en sjokoladekake tilpasset form på 28 cm. Kaka delte jeg i to lag og fylte med bringebærmousse, før jeg dekket hele med fløtebasert melkesjokoladekrem. Kaka kan med fordel lages en dag før servering.
Bringebærmousse:
5 dl/400 g bringebær, ferske eller frosne
3 ss vann
4 ss sukker
4 pl gelatin
0,5 dl kokende vann
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Bland bringebær, vann og sukker til en jevn masse. Trykk det hele gjenneom en melsikt, for å få bort alle de små steinene.
Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Løses deretter opp i kokende vann.
Pisk kremfløten med sukker.
Hell den varme, smeltede gelatinen i bringebærmassen, og bland den igjen med kremfløten. Blandes med maskin. Fylles i kaka med en gang før den stivner. Jeg delte kaka denne gangen bare i to lag, og synes det var bedre enn tre lag. Da kom laget med bringebærmousse tydeligere frem.
Melkesjokolade-krem:
6 dl kremfløte
200 g Melkesjokolade
Varm kremfløten til den nesten koker.
Trekk kjelen av plata og tilsett sjokoladen i biter. Rør til alt er smeltet sammen. Lurt med en tykkbunnet kjele, den holder bedre på varmen mens sjokoladen smelter.
Settes i kjøleskapet natta over til avkjøling.
Piskes med maskin til den får en luftig konsistens.
Dekk kaka med halvparten av kremen, og sprøyt resten over som dekor.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar