Oppskriften gir ca 45 boller:
ca 2 kg hvetemel
300 g sukker
3/4 pk tørrgjær
3 ts kardemomme
300 g smeltet smør
12 dl melk
3 pk ferdig vaniljekrem på 0,5 liter
Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret, ha melka i smøret, men ikke varm det videre. Helles over det tørre, og alt eltes til en smidig deig. Ha deigen over i en stor bakebolle med tett lokk. Deigen skal nå stå og heve til neste dag. Jeg hadde den i kjøleskapet over natta.
Neste dag er deigen ferdig hevet. Del deigen i ca 45 biter, og trill ut boller. Her trengs ikke mel på bakebordet siden den kalde deigen ikke er noe klissete. Etterheves ca 1 time. Pensles med egg før steking, og stekes ca 8 minutter på 220 grader midt i ovnen.
Stikk tuppen godt nedi den rykende ferske bollen, og sprøyt inn ønsket mengde vaniljekrem.
Avkjøles deretter litt, før bollene får et lite melisdryss og er klare til å spises.
Hvor mye vaniljekrem blir det inni? Og er det plass til kremen når bollen ikke er hul? :-) Vilde
SvarSlettDu velger selv hvor mye du vil sprøyte inn, jeg har brukt 1,5 liter vaniljekrem fordelt på 45 boller i oppskriften.
SvarSlettOg ja, det er plass til krem inni. Når bollen er rykende fersk, presser den plass selv uten å ødelegge bollen. Viktig å gjøre dette i det bollen kommer ut av ovnen, når den er avklølt er det for sent...