Brioche er franske boller med egg i deigen, ekstra saftige og gode. Her er det laget en porsjon med vaniljekrem. Bruker alltid kaldheving til gjærbakst, resultatet blir minst like saftig, og deigen er mye bedre å jobbe med når den er kald.
600 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl kald melk
1-2 egg
75 g smør
600 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl kald melk
1-2 egg
75 g smør
1 pk Piano ferdig vaniljekrem
Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig, tilsettes romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt videre til smøret er jevnt blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving i kjøleskapet over natta.
Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig, tilsettes romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt videre til smøret er jevnt blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving i kjøleskapet over natta.
Når deigen har hevet, tas den ut på bakebordet. Del i 16-18 like store deler, og rull ut boller. La bollene hvile 5 minutter på bordet, før de kjevles ut til ca 1 cm tykke lapper. Ha på en stor teskje med vaniljekrem, og brett lappen sammen slik at fyllet blir liggende i midten. Sett den i en stor muffinsform med skjøten opp, og hev videre til dobbel størrelse i ca en time.
Pensles med egg før de stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Melisdryss over før servering. Disse er fine å fryse, er fortsatt saftige når de tines, men krever litt lang tinetid på grunn av kjernen av vaniljekrem.
Pensles med egg før de stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Melisdryss over før servering. Disse er fine å fryse, er fortsatt saftige når de tines, men krever litt lang tinetid på grunn av kjernen av vaniljekrem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar