Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 21. juli 2014

Brioche med kaldheving

Brioche er franske boller med egg i deigen, ekstra saftige og gode. Her er det laget en porsjon med vaniljekrem. Bruker alltid kaldheving til gjærbakst, resultatet blir minst like saftig, og deigen er mye bedre å jobbe med når den er kald.

600 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl kald melk
1-2 egg
75 g smør
 
1 pk Piano ferdig vaniljekrem

Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig, tilsettes romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt videre til smøret er jevnt blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving i kjøleskapet over natta.
 
Når deigen har hevet, tas den ut på bakebordet. Del i 16-18 like store deler, og rull ut boller. La bollene hvile 5 minutter på bordet, før de kjevles ut til ca 1 cm tykke lapper. Ha på en stor teskje med vaniljekrem, og brett lappen sammen slik at fyllet blir liggende i midten. Sett den i en stor muffinsform med skjøten opp, og hev videre til dobbel størrelse i ca en time.

Pensles med egg før de stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Melisdryss over før servering. Disse er fine å fryse, er fortsatt saftige når de tines, men krever litt lang tinetid på grunn av kjernen av vaniljekrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar