Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 27. november 2012

Saftig sjokoladekake i langpanne


Nok en gang har jeg bakt denne utrolig saftige sjokoladekaka - den er verdt et forsøk! Bør stå etpar dager å trekke før den serveres, og den er holdbar i mange dager...


Sjokoladekake

400 gr margarin
4,5 dl vann
8 spiseskjeer kakao
Disse tre tingene kokes opp og avkjøles litt.
Så blander du det med dette med sleiv for hånd:

9 dl sukker
1 beger lettrømme
4 egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt

Stekes i stor bakepapirkledd langpanne, 180-200 grader i ca 25-30 min. Viktig å lage glasuren mens kaka steker, se nedenfor.

Glasur
100 gr smeltet margarin
350 gr melis
4 spiseskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
6 spiseskjeer melk

Ingrediensene varmes opp i kjele til det har fått et lite oppkok. Viktig at glasuren er klar når kaka er ferdig stekt. Stikk kaka med gaffel med en gang den er tatt ut av ovnen, som vist på bildet, og smør på glasuren med en gang. Glasuren vil da trekke ned i hullene etter gaffelen.

La kaka stå i formen mens den avkjøles. 

Når kaka har blitt kald, vil den se veldig hullete ut etter at glasuren har trekt nedi kaka. Jeg pleier da som oftest å lage en ny glasur og helle over den avkjølte kaka. Bruker da bare lage en ny porsjon av den glasuren som allerede er på kaka. Ha på litt kakestrø før glasuren stivner, hvis ønskelig.

9 kommentarer:

 1. Men hvor er oppskriften og fremgangsmåten da?

  SvarSlett
 2. Anbefales :) Har du delt kaken og hatt på et lag med krem inni også? :)

  Klem Helene

  SvarSlett
 3. Har ikke delt denne, er bare glasuren som har trekt godt nedi etter en ivrig runde med gaffelen før glasuren ble tatt på. Jo mer du stikker, jo mer kommer nedi:-)

  SvarSlett
 4. Hei! DENNE skal lages til helgens bursdag :) Men når du sier et par dager å trekke, bør den stå i kjøleskap da? *

  SvarSlett
  Svar
  1. Trenger ikke stå i kjøleskap, jeg setter den bare i et litt kjølig rom. Har også latt den stå i romtemperatur, og det ble like bra.

   Slett
 5. Hei. Er dette en barnas favoritt?

  SvarSlett
 6. Favoritt hos mine unger. Veldig saftig med måten glasuren er tatt på.

  SvarSlett