Dagens bakst var ganske selvskreven siden det er Lucia-dagen idag. Det måtte jo bare bli lussekatter. Er jo gjærdeig, så det er lettvinn bakst, og ferdig pyntet og klare til spising er de jo også med en gang de tas ut av ovnen.
Denne oppskriften gir 30-40 saftige og myke lussekatter
200 g smør
7 dl melk
50 g gjær
1-2 g safran
2dl sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 kg hvetemel
Egg til pensling
Rosiner til pynt
Smelt smør, ha i melk og safran til det får ca 37 grader. Bland alt det tørre, ha i væsken og arbeid deigen sammen til en glatt deig. Heves.
Del deigen i 30-40 biter, og form til ønskelige figurer. Etterhev. Pensle med egg og pynt med rosiner før steking.
Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter
Avkjøles på rist. Egner seg godt til frysing.
Hei Christine! Ser kommentaren din har falt ut, men fikk den også på mail. De er gode dagen etter også, men oppbevar dem i tett plast. Varmes gjerne litt i stekeovnen før servering, feks 200 grader i noen få minutter:-)
SvarSlett