I dag ble det sveler/lapper til lunsj her i heimen. Med huset fullt av egne unger og naboers unger, gikk det unna med spisingen. Legger her ut oppskriften på mine sveler, som gir 40-50 stk avhengig av størrelsen:
Sveler:
5 egg
2 dl sukker
600 g hvetemel
1 ts natron
1 ts hornsalt
1 liter kefir
75 g smelta smør
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i vekselsvis det tørre og melka, og bland i smøret til slutt. La røra svelle litt før du steker. Pleier steke de på takke, men går også fint å bruke stekepanne om du ikke har steketakke. Serveres med rømme og syltetøy.

Går fint å fryse ned disse svelene, gjerne med matpapir mellom, så de er lettere å få fra hverandre. Tiner raskt i brødristeren, og blir da som nystekte.
Tips: For et sunnere alternativ kan litt av sukkeret sløyfes, og noe hvetemel kan erstattes med havremel eller annet grovt mel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar