Har blitt mange sjokoladekaker med bringebærmousse i det siste. Denne gangen valgte jeg å ha Walters mandler-krem over hele kaka. Det ble en god kombinasjon... Viser her hvordan både bringebærmoussen og Walters mandler-kremen lages. Så er det bare å velge en egen sjokoladekake å fylle. Passer også godt å bare bruke et sukkerbrød til denne kaka istedefor sjokoladekake.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqUfYPf6KmIw7fXVOBTcxsqqJeJl2_qU3EAZczwG1iYao0_4wzKlSIJ5bWCQOG7VNISrXwG_sbJpmp599-PL0M7z-UFkQS7bFcAiA6vFiQNKMmrCOoBBHxT00uz2elWW93wqan4rgaHxA/s400/Kollasjer25.jpg)
Bringebærmousse:
5 dl/400 g bringebær, ferske eller frosne
3 ss vann
4 ss sukker
4 pl gelatin
0,5 dl kokende vann
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Bland bringebær, vann og sukker til en jevn masse. Trykk det hele gjenneom en melsikt, for å få bort alle de små steinene.
Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Løses deretter opp i kokende vann.
Pisk kremfløten med sukker.
Hell den varme, smeltede gelatinen i bringebærmassen, og bland den igjen med kremfløten. Blandes med maskin. Fylles i kake med en gang før den stivner, eller ha den i en bolle som en egen dessert.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2xbxkzZwAWu-nbHaf3qohQWKpgHVR5odFlSScaTFnVy4GO_uIxUGvKF9rtFO_AE5vdzjy478YGSFPCKMTCrG7cUEgyiIS-R3nAv7Jv4s6EYQumKEwuJMkr_7iZ0XMhd0Gmd4VF6lnNKE/s400/Kollasjer26.jpg)
Walters mandler-krem:
6 dl kremfløte
2 store plater Walters mandler
Varm kremfløten til den nesten koker.
Trekk kjelen av plata og tilsett sjokoladen i biter. Rør til alt er smeltet sammen. Lurt med en tykkbunnet kjele, den holder bedre på varmen mens sjokoladen smelter.
Settes i kjøleskapet natta over til avkjøling.
Piskes med maskin til den får en luftig konsistens.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWq7V4gGIJvHw1fwix6cOQbhGqQt-ZKLiAoOyLv5rNZAbTjxMYa7vDocQuGhXhHHJ0lcakEAhh-oPGayJ9n5SZuEAFEcsjJEFSwRBDzMDiBkoB6Iy6TfbZXKS9uz0QJvJLkqKM1TyoQhM/s400/Kollasjer27.jpg)
Bruk valgfri sjokoladekake, delt i tre lag. Legges lagvis med moussen med ringen til en springform rundt. La kaka og moussen stivne i kjøleskapet ca 2 timer, før kakeringen skjæres løs. Bre over sjokoladekremen, og kaka er klar til servering.
Walters mandler-krem egner seg også godt som kakefyll inni en kake som feks skal trekkes med marsipan.
Hei. Ser inet annet innlegg at dunanbefaler å lage moussen samme dag som den skal serveres, hva er grunnen til det?
SvarSlettHvilket innlegg? Bringebærmousse?
Slett