Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

Makroner med suksesskrem

 


Makroner (ca 80 stk)

  • 230 g eggehvite
  • 300 g sukker
  • 300 g melis
  • 300 g mandelmel


Pisk eggehvitene og sukkeret i 10 minutter (i en helt fettfri bolle) til du får en blank og fin marengs. Viktig å ikke piske for lenge så den blir overpisket.

Sikt sammen melis og mandelmel, og vend det inn i marengsen. Vend forsiktig med en slikkepott til du får en glatt røre. 

Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5-kroning på et bakepapir på stekebrett. Bank deretter stekebrettet i benken ca 30 ganger. Da vil små luftbobler komme ut av makronene, og de flyter litt mer ut og blir jevnere. Sett de til tørk på benken i ca en time, til de får en tørr hinne. 

Stekes nest nederst i ovnen på 140 grader varmluft i ca 15 minutter. Alternativt kan man senke temperaturen til 120 grader og steke i ca 24 minutter for å unngå "stekefarge" på de helt lyse makronene. De skal løsne lett fra bakepapiret når de er ferdig stekt.

Avkjøles og fylles med suksesskrem (se nedenfor). Makronene bør stå i kjøleskapet til neste dag for å "sette seg", eller fryses. De blir bare bedre og seigere av det.


Suksesskrem til ca 80 makroner

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g margarin/smør (jeg bruker alltid Melange eller Soft flora siden jeg synes Meierismør har "for mye smørsmak")

Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker på middels varme til det tykner. Avkjøl. Pisk inn romtemperert margarin. Kremen er nå klar til å fylles i makroner. Makroner fylt med denne kremen er godt egnet til å fryses ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar