Makroner (ca 80 stk)
- 230 g eggehvite
- 300 g sukker
- 300 g melis
- 300 g mandelmel
Pisk eggehvitene og sukkeret i 10 minutter (i en helt fettfri bolle) til du får en blank og fin marengs. Viktig å ikke piske for lenge så den blir overpisket.
Sikt sammen melis og mandelmel, og vend det inn i marengsen. Vend forsiktig med en slikkepott til du får en glatt røre.
Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5-kroning på et bakepapir på stekebrett. Bank deretter stekebrettet i benken ca 30 ganger. Da vil små luftbobler komme ut av makronene, og de flyter litt mer ut og blir jevnere. Sett de til tørk på benken i ca en time, til de får en tørr hinne.
Stekes nest nederst i ovnen på 140 grader varmluft i ca 15 minutter. Alternativt kan man senke temperaturen til 120 grader og steke i ca 24 minutter for å unngå "stekefarge" på de helt lyse makronene. De skal løsne lett fra bakepapiret når de er ferdig stekt.
Avkjøles og fylles med suksesskrem (se nedenfor). Makronene bør stå i kjøleskapet til neste dag for å "sette seg", eller fryses. De blir bare bedre og seigere av det.
- 4 eggeplommer
- 1 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g margarin/smør (jeg bruker alltid Melange eller Soft flora siden jeg synes Meierismør har "for mye smørsmak")
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar