Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 26. april 2017

Sjokoladepai med frukt og bær

Her kommer oppskrift på sjokoladepaien som jeg har laget så mange ganger.  Paiskallet er laget blant annet av havregryn med Nesquick, og det blir sprøtt og godt etter at det er stekt.
 
Til selve "paiskallet" trengs:
150g marg
4,5 dl havregryn
0,75 dl sukker
4 ss Nesquick

Alt dette smuldres sammen for hånd. Trykk massen ut i en paiform med løs bunn, eventuelt en springform. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca 10-12 minutter. Den er ferdig stekt når den bobler i hele overflaten. Så fort den tas ut av ovnen, må den formes til et paiskall. Bruk baksiden på en spiseskje, og trykk massen opp etter kantene på paiforma. La den avkjøles og stivne i forma til den er litt lunken. Flytt den så forsiktig over på et fat. Dette må gjøres før den blir helt kald, ellers vil den sette seg helt fast i forma.

Til fyll trengs:
3 dl kremfløte
0,5 l vaniljekrem
valgfri frukt og bær (her ble det brukt frisk mango, bringebær, blåbær og grønne druer, i tillegg til rikelig med Daim-strøssel)

Stivpisk kremfløten, og rør inn vaniljekremen. Bre dette utover paiskallet, og ha på frukt/bær/Daim. Serveres straks.
 
Paiskallet bør lages samme dag som servering, og fylles rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar