Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 19. august 2014

Napoleonskake uten fruktose


Napoleonskake går veldig greit å få til å lage fruktosefri. Tok utgangspunkt i min vanlige oppskrift, men byttet vaniljekremen ut med sukkerfri vaniljekrem.

4 stk frosne butterdeigsplater - rett fra frysedisken
3 dl kremfløte
1/2 liter vaniljekrem (kokt av Eldorado vaniljesaus uten sukker)
romessens
8 pl gelatin
0,5 dl vann (til koking)

1-2 eggehviter
1/2-1 pk melis erstattet med druesukker/Splenda

Bunn og topp:

Legg 2 butterdeigsplater på et stekepapir i 20 minutter, så de får tint. Kjevles ut til dobbel størrelse, og prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg når du steker de). Stekes på 225 grader i ca 9-10 minutter. Så fort jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en rund springform på 24 cm oppå, så får jeg en nøyaktig runding som passer i forma til etterpå. Gjenta det samme med plate nr 2. Disse kan du lage noen dager i forveien, og oppbevare de innpakket i papir i romtemperatur.

Fyll:

Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg bruker 8-10 dråper romessens.

Legg en kakebunn på et fat, og sett springforma rundt, og hell på kremen. Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Inn i kjøleskapet mens du lager glasur.

Glasur:
Eggehvitene piskes med druesukker/Splenda til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med rom. Her bruker jeg også 8-10 dråper romessens. Ha alt på toppen av kaka.

Etter 1-2 timer i kjøleskap, skjærer du kaka løs langs kanta på forma, og vips, der har du klart det!

Bør lages samme dag som den skal spises sånn at den er sprø ved servering. Men går raskt hvis du har stekt bunn og topp på forhånd.

Kaka på bildet har kun fruktosefri glasur på den ene siden. Resten av kaka har vanlig glasur laget av melis. Alt fyllet inni er fruktosefritt, og smaker som vanlig fyll med sukkerholdig vaniljekrem. Kaka er også en litt større variant.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar