Her har jeg laget en vanlig marsipankake. Har brukt sukkerbrød på 28 cm.
Til kaka trenger du:
Sukkerbrød på 28 cm (oppskrift, se link lenger oppe)
12 dl kremfløte (piskes til krem, søtet med litt melis)
0,5 liter vaniljekrembringebærsyltetøy
2 pk ferdigkjøpt marsipan
Kaka er delt i tre lag, med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem mellom hvert kakelag. Synes det er best å ikke blande kremen og vaniljekremen, men heller legge den lagvis med bringebær i mellom. Kaka er dekket med rikelig med krem til slutt, og lagt over marsipan. Rutene er laget med en lang linjal. Veldig greit å lage sånne ruter, de dekker enhver "bulk" hvis marsipanen ikke er lagt helt jevnt på.
For at marsipanen ikke skal svette i kjøleskapet, må kaka oppbevares i en kakeeske av papp. Kakedeksel i plast oppå fatet, gjør marsipanen veldig svett og lite fin å se på...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar