Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 25. oktober 2013

Brownies med druesukker

Prøvde å lage brownies med sukrin for en stund siden, og den ble rett og slett forferdelig, både på smak og konsistens. Brukte da min vanlige browniesoppskrift. Her prøvde jeg på nytt samme oppskrift, men byttet ut sukkeret med druesukker. Browniesen ble da mer som en saftig sjokoladekake, den fikk ikke den seige konsistensen som vanlig sukker gir. Men den falt i smak hos de 9 ungene som var her da den var ferdig. Alt forsvant på et blunk, så det må vel bety at den var godkjent.
 
150 g smør
3 dl druesukker
1,5 dl hvetemel
noen dråper vaniljeessens (skal erstatte 2 ts vaniljesukker)
4 ts kakao
2 egg
Smelt smøret og avkjøl litt. Bland sammen det tørre. Ha i eggene, og rør til slutt inn smøret. Helles i bakepapirkledd form på 20x30 cm.
Stekes ved 200 grader i 20 minutter. Viktig at den ikke stekes for lenge, den skal se litt uferdig ut når den tas ut av ovnen. Avkjøles i forma.
Et lite dryss med sukrin-melis er fint som pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar