Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 12. juni 2013

Ritz-kake



Ritz-kake gir smaker av salt, søtt, syrlig og friskt på en gang. Salte kjeks i marengsbunnen, som er både sprø og seig på en gang, toppet med søt krem og noen friske bær.

3 eggehviter
2,5 dl sukker
30 stk Ritz-kjeks

3 dl kremfløte
Visp eggehvitene stive. Tilsett deretter sukkeret litt og litt, og visp til stiv marengs. Knus kjeksene, og vend de inn i marengsen. Stekes i springform 26 cm i ca 30 minutter på 175 grader.

Kremfløten piskes til krem søtet med litt melis.

Bre kremen over den avkjølte kakebunnen, og ha på valgfri frukt.

Bunnen kan gjerne lages 1-2 dager på forhånd, og oppbevares i romtemperatur tildekket med plast. Krem og frukt has på like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar