Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 28. desember 2011

Oreokake = Dotskake?


Julaften måtte jeg teste ut en ny kakeform jeg hadde kjøpt meg tidligere i høst. Siden vi kun skulle være gjester på julaften, var det lite stress her i heimen.

Ville lage en Oreokake i forma, men erstatte Oreo-kjeksa med Dots-kjeks. Resultatet ble helt greit, men neste gang blir det med ekte Oreo. De holder seg mer sprø enn Dots, og egner seg derfor mer til denne kaka. Spesielt de kjeksbitene som skal trykkes ned i ostekremen har en tendens til å bli myke når jeg brukte Dots. Men for all del, kaka var fullt spisendes, men kunne vært hakket bedre med Oreo.

Til denne springformen, som er på størrelse med en standard brødform, brukte jeg denne oppskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar