Neste skritt på veien mot jul når det gjelder baking, ble kransekakestenger. Det inngår også i mine faste småkaker. Denne oppskriften er beregnet på en 18 ringers kransekake, men jeg velger å heller lage det som stenger. Da kan en porsjonere ut stengene slik det måtte passe, er jo ikke så stas å sette frem en halvspist kransekake. Også kan en jo gå å småspise litt fra fryseren, for disse stengene tiner på et øyeblikk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC87YcBRhWn7njXrMAijXDw_PwaVrcRtWGvMDVfcTP9S6K7JMSbJRXpcyR4vWpNpq5-SXGvDmVBqIuZNdvrqhcl_uZbYQj27O5klL5678SUEjcxt3kPOijQbdro71RtL8jH1FjlPCT02Q/s320/Kollasjer41.jpg)
Oppskrift kransekake:
500 g malte mandler
500 g melis
3 ss hvetemel
4 eggehviter
Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser. Har en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden som jeg pleier å presse ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt.
Stekes ved 200 grader i 9 minutter.
Dyppes gjerne i litt smeltet sjokolade, eller ha litt melisglasur på hvis ønskelig. Oppbevares i fryseboksen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar