Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 8. august 2011

Blåbærsesongen er vel igang?


Det er vel på denne tiden det skal bugne av blåbær i skogen? Ihvertfall gjorde det det ifjor på denne tiden... Har ei svigerinne som er veldig glad i å plukke bær - noe som absolutt har kommet meg til gode. Tar bare en tur i fryseren og henter opp når det trengs.

Har pleid å lage ulike blåbærpaier og blåbærmuffins, men denne gangen ville ungene ha blåbærkake. Fant en oppskrift som var barnevennlig, og med tillatelse fra Kristine på detsoteliv.no gjengir jeg den her. Det er en saftig kake, som er superenkel å lage, og veldig barnevennlig å lage. Her bare røres alt sammen for hånd.

Blåbærkake a la "Det søte liv"
75 g smeltet smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl blåbær (ferske eller frosne)Rør sammen egg, sukker og smeltet smør i en bolle, sikt i melet, og rør det godt sammen.


Hell røra over i bakepapirkledd springform. Den passer til form på ca 20 cm. Dryss blåbær over kakerøra.


Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter. Avkjøles i forma før servering. Smaker godt lunka med litt vaniljeis eller vaniljesaus, men kan også serveres kald. Holder seg godt i kjøleskap om den blir tildekket med plast. Dryss gjerne med litt melis før servering.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar