Frosting er en krem man ofte bruker som topping på cupcakes. Den er ofte smørbasert som en vanlig smørkrem, godt pisket. Personlig synes jeg det kan bli vel mye smørsmak i smørkrem, så jeg pleier ofte å bytte ut endel av smøret med kremost. Til denne frostingen har jeg brukt Philadelphia som erstatning for noe av smøret.
Vaniljefrosting med Philadelphia trinn-for-trinn
60 g smør
5-6 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 ss melk
100 g Philadelphiaost
Bland alle ingrediensene i en bolle...
...og pisk kraftig til du får en luftig og jevn konsistens.
Vanlige mørke sjokoladecupcakes klare for pynting. Husk at resultatet blir penest om du steker de i muffinsbrett, og i tillegg bruker doble former så ikke selve kaken synes gjennom papiret. Fungerer helt fint å bruke vanlige hvite "billigformer" innerst. Og når kakene er helt avkjølte er det bare å ta på frostingen. Blir penest om man bruker sprøytepose, men kniv/skje fungerer også bra. Husk at med frosting så skal det være rikelig... Har her pyntet cupcakene med noe av pynten jeg kjøpte i Tyskland under ferieturen vår.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ2JdaF6kMvwJ5IyJXhKqJ6Evo1_1nTtunZX22hJaWLnBaVJlKZ8oZYBWppwajwlQJYJhSw2gbT23ZYU-0z32J53zezfBH-Tb_0w0twrHNL6RcbMJ4bKvYIcjcpXnNAyRPEvKn7kh0LYk/s320/Kollasjer.jpg)
Noen varianter til jente...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLvsx3hqz_WW4issY4Sn_o85SiSpWZtSJr5f-EtyrOswOOm7_nHlLoTboH7Rf8nOBrHvuoAKFvn7DfKAk_mS9o05HvUzXn-MeQogS8ob7fihazgnOLcLfNq-xAaL7CN9osR0w3-7drGyQ/s320/Kollasjer1.jpg)
...og noen for gutter.
Tips!
Frosting kan tilsettes ulike smaker, både sjokolade og ulike fruktjuicer smaker godt. Det går også veldig godt an å bruke Tine sin kremost med ananas og mandarin, da får man en frisk og god frosting.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar