Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 18. april 2015

Gulrotkake i lita langpanne

Gulrotkake
3,5 dl sukker
4 egg
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1 3/4 dl nøytral olje
5 dl revet gulrot

Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland deretter resten av ingrediensene i eggedosisen. Ha deigen i bakepapirkledd lita langpanne. Stekes i ca 35 minutter på 180 grader. Sjekk med kakenål om den er ferdig.Philadelphia-frosting
120 g smør
10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g PhiladelphiaostIngrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Tilsett mer melis hvis konsistensen er løs. Smøres utover den avkjølte kaka. Har brukt en dekorplate for å lage mønsteret i kremen. Her kan også brukes for eksempel en gaffel.
 
Kaka oppbevares kjølig, da er den holdbar i flere dager. Den er også fin å fryse med glasur på. Har pyntet den med små primulablomster som jeg hadde laget ved en annen anledning. De tørkes, og kan lagres lenge for senere bruk.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar