Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 8. februar 2013

Fastelavnsboller fylt med vaniljekrem

Her kommer oppskrift på raske fastelavnsboller. Grunnen til at de er "raske", er at de er laget med kaldheving, så da er deigen satt dagen i forveien. De fylles med en gang de tas ut av ovnen, og er da klare. Dagen de skal spises er det bare etterhevingen som tar tid. I tillegg går det veldig greit å trille ut bollene når deigen er kald, trengs ikke mel og det blir ikke søl.

Oppskriften gir 16 boller:

1 liter hvetemel
100 g sukker
1/2 pk tørrgjær
1 ts kardemomme
100 g smeltet smør
4 dl melk

1 pk ferdig vaniljekrem på 0,5 liter

Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret, ha melka i smøret, men ikke varm det videre. Helles over det tørre, og alt eltes til en smidig deig. Sett lokk på bakebollen, evt bruk plastfolie. Deigen skal nå stå og heve til neste dag. Pleier sette den i et kaldt kjellerrom, men kjøleskapet fungerer også fint.

Neste dag er deigen ferdig hevet. Del deigen i 16 biter, og trill ut boller. Her trengs ikke mel på bakebordet siden den kalde deigen ikke er noe klissete.  Etterheves ca 1 time. Pensles med egg før steking, og stekes ca 8 minutter på 220 grader midt i ovnen.
Så fort bollene er ferdig stekte, skal de fylles med vaniljekrem. Jeg bruker Piano ferdig vaniljekrem. Ha da klar en kakesprøyte ferdigfylt med vaniljekrem. Jeg pleier kle posen innvendig med en brødpose, så er den ferdig rengjort når brødposen tas ut.
Stikk tuppen godt nedi den rykende ferske bollen, og sprøyt inn ønsket mengde vaniljekrem.
Avkjøles deretter litt, før bollene får et lite melisdryss og er klare til å spises. En pakke vaniljekrem holder til 16 boller, da blir det rikelig med krem i de.
Tips! Til kaldheving brukes bare ca halvparten av gjærmengden. Jeg pleier gange denne oppskriften med tre når jeg baker. Da bruker jeg en 2 kg's pose med mel og en pakke tørrgjær. Deigen egner seg også godt til både kanelsnurrer, skoleboller og hvetestenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar