Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 8. november 2014

Karamellkake i langpanne


Har her laget karamellkake. Oppskriften er hentet fra detsøteliv.no, og er til en stor langpanne.
 
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk

Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis

Pisk eggedosis av egg og sukker, og ha i karamellsausen. Smelt smøret, og ha melken oppi det smelta smøret. Sikt sammen det tørre, og ha i melk/smør og det tørre vekselsvis i eggedosoisen.
 
Stekes i bakepapirkledd langpanne midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaka i forma. Hvelv kaka ut av forma og fjern bakepapiret. La kaka ligge opp-ned, slik at bunnen blir toppen ved servering. Da blir kaka veldig jevn og fin når glasuren has på.
 
Glasur:
Smelt smøret til. Rør ut kaffepulver i vannet og ha i smøret. Rør inn karamellsaus. Bland i vaniljesukker og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaka, og ha på ønsket strøssel. Jeg brukte karamellstrøssel fra Dr.Oetker. Det er nok ikke så lett å få tak i her i Norge, men vanlig Daim-strøssel passer også godt til denne kaka. La kaka stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt, og så er den klar. Kaka holder seg myk og saftig i flere dager, og er også godt egnet til å fryse ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar