Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 22. mars 2012

Glutenfri sjokoladekakePrøvde meg på glutenfri sjokoladekake her om dagen. Skal ha glutenfri barnebursdag snart, så måtte test-bake litt i forkant. Pleier lage en sjokoladekake til langpanne som blir veldig saftig og god, og det var den oppskriften jeg ville se om egnet seg som glutenfri. Og ja, det gjorde den. Kunne ikke merke forskjell fra "originalen". Det eneste jeg gjorde her var å erstatte hvetemelet med Toro glutenfri lys melblanding. Steketiden måtte også reduseres litt i forhold til når jeg bruker vanlig hvetemel.

Her er oppskriften på sjokoladekaka, som er til en stor langpanne.

400 gr margarin
4,5 dl vann
8 spiseskjeer kakao

Disse tre tingene kokes opp og avkjøles litt.
Så blander du det med dette:

9 dl sukker
1 beger lettrømme
4 egg
9 dl Toro glutenfri lys melblanding
2 ts natron
1 ts salt

180-200 grader i ca 20-25 min

Glasur
100 gr smeltet margarin
350 gr melis
4 spiseskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
6 spiseskjeer melk

Alt gis et lite oppkok.

Stikk kaka med gaffel med en gang den er tatt ut av ovnen, og smør på glasuren med en gang.
La kaka stå i formen mens den avkjøles. Kaka blir litt "hullete" når kremen renner nedi kaka, så jeg pleier å lage et nytt lag med krem å ha over i tillegg når kaka er avkjølt. Jeg lager som oftest bare en ny porsjon med samme glasur, men andre kremer er også godt oppå. En lys, mild og luftig sjokoladekrem passer godt til denne kaka som er nokså kraftig på smak.

25 kommentarer:

 1. Denne må jeg prøve, kansje bytte ut kakao med oboy, da ungene ikke liker så godt mørke kaker. Takk for oppskrift :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt:-) Kaka er like god og saftig etter en uke faktisk. Oppbevarer den tildekket med plast i romtemperatur.

   Slett
 2. Hei, jeg lurte på om egg og sukker må piskes til eggidosis, eller bare blandes?

  SvarSlett
 3. Veldig lettvinn kake, bare bland alt sammen i en stor bolle med en stålvisp, ingen mixmaster og ingen eggedosis:-)

  SvarSlett
 4. Hærlig, nu e kaka ferdig! Har modifisert deinn litt med youghurt naturell istedenfor rømme og melk + litt mindre sukker. Håpe deinn funke før det. Takk for oppskrift! :D

  SvarSlett
 5. Heii

  Kan kaken lages i rundform, istede for langpanne? og hvis ikke, hvilken endringer må jeg gjøre?

  SvarSlett
 6. Denne kaka er beregnet for stor langpanne. Kan selvfølgelig lages i rund form også, men da må du jo se på størrelsesforholdet mellom langpanna og den runde forma du har tenkt å bruke. Til vanlig rund form ca 24 cm ville jeg nok brukt litt under halv oppskrift.

  SvarSlett
 7. Så bra jeg fant denne! Jeg har også brukt oppskriften til "vanlig" kake, og må lage glutenfri nå. Gleder meg til å prøve! Takk for deling!

  SvarSlett
 8. Takk for oppskrift - skal lage denne i kveld så den kan stå og godgjøre seg kaldt til i morgen. Tillegg til oppskriften blir tørkede chilliflak, og ekstra glasur blir smeltet mørk sjokolade med en skje Cocosa, som deretter pyntes med tynne krøller av appelsinskall og bladgullflak. Lykke! :-D

  SvarSlett
 9. Lykken! Denne sjokoladekake oppskriften(med vanlig mel)bruker jeg også,men nå skal jeg lage ei glutenfri sjokoladekake å var på utkikk etter ei oppskrift,men ser jo at jeg kan bare bruke den samme ,bare bytte det melet:)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for nydelig og enkel oppskrift. Beste glutenfrie kake jeg har bakt, den ble jo supersaftig!

  SvarSlett
 11. Den beste glutenfri sjokoladekaka jeg har smakt! Fikk masse skryt for den....:-)

  SvarSlett
 12. Driver og baker denne kaka nå. Stusser litt på konsistensen på røra, den er jo helt rennende... Og nå har den stått i ovnen i 45 min uten å være ferdig. Har gått igjennom oppskrifta flere ganger, men kan ikke se jeg har tatt noe feil mål på ingrediensene. Skal røra være sånn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, røra er helt flytende. Men er ferdig lenge før 45 minutter...

   Slett
  2. Har du bakt kaka i "vanlig" langpanne eller rund form? Tykkere bunn, som BakeitEasy fra Porsgrunn (porselensbunn) eller ildfastform gir blaut kake/feil steking. Bare sånn i tilfelle.. Har gjort den erfaringen selv ;).

   Slett
  3. Oppskriften er beregnet på vanlig stor langpanne.

   Slett
 13. Hei, kan denne lages med et annet fyll? Sjokoladesmøkrem eller mousse etc? Skal lage glutenfri etasjekake og tenkte å teste ut noe annet enn glutenfri versjon av annas sjokoladekake. Har du testet den ut i stabelkaker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne ville jeg nok ikke laget stablekake av, der egner Annas seg bedre. Denne blir for myk...

   Slett
  2. Tusen takk for svar :). Da blir det Annas :)

   Slett
 14. Kan denne kaken fryses?

  SvarSlett
 15. Denne kaka er supergod, både glutenfri og med hv mel! Smaker ikke forskjellen!!😊

  SvarSlett
 16. Veldig bra og lettvint kake både med hvetemel og Glutenfritt, fjeg ant oppskriften tidlig på 80-tallet i et amerikansk blad under navnet Brownies, som var helt ukjent den gangen.

  SvarSlett