Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 29. oktober 2013

Kransekakestenger med druesukker og Splenda

250 g malte mandler
3 dl Splenda
1,2 dl druesukker
1,5 ss hvetemel
2 eggehviter
 
Alt blandes sammen med maskin, og eltes godt. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser. Har brukt en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden, som jeg har presset ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt.
Stekes ved 200 grader i 9 minutter.
 
Ha gjerne over litt smeltet sjokolade som pynt når de er avkjølt. Har her brukt sukkerfri sjokolade som er søtet med stevia.
 
Disse kransekakestengene smaker nesten helt likt som "vanlige" kransekakestenger. Forskjellen er at de ikke blir like seige på konsistensen, siden de ikke inneholder vanlig sukker.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar