Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 21. september 2013

Sjokoladekake med oreofyll og smilkrem

Her har jeg laget en sjokoladekake fylt med oreo-krem, og til slutt hatt på smil-krem som topping. Synes dette er en god kombinasjon som jeg har laget flere ganger, men ikke lagt ut oppskrift på samlet.

Sjokoladekake i hjerteform (evt rund form 24 cm)
225 g smør
400 g sukker
4 egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
6 ss kakao
3,5 dl kefir

Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt sammen.

Stekes ved 175 grader i hjerteform eller rund form på 24 cm i ca 60 minutter. Husk å spraye hjerteforma med formfett og drysse den med mel før kakedeigen has i. Avkjøles i forma. Kan gjerne bakes på forhånd og fryses ned, den blir ikke tørr.

Oreokrem:
150 g mykt smør
400 g melis
2 ts vaniljesukker
200 g Philadelphia
2 ss melk
2 pk Oreo-kjeks, hakket i småbiter

Pisk sammen smør, ost, vaniljesukker og melis til en jevn krem. Ha i melka. Bland godt så den blir luftig. Rør inn kjeksbitene. Kremen er nå klar til bruk. 
 
Smilkrem:
7,5 dl kremfløte
4 ruller Smil-sjokolade

Varm opp fløten til den nærmer seg kokepunktet (må ikke koke). Ha i sjokoladen, og rør til alt er smeltet. Settes i kjøleskapet noen timer, eller natten over.

Pisk den avkjølte sjokoladefløten til krem, og den er klar til bruk.

Kaka deles i to lag. Ha oreo-krem mellom begge lagene. Smør et tynt lag med smil-krem rundt kaka, og pynt deretter med valgfri sprøytetip på toppen og rundt kanten på kaka for å få på all smil-kremen. Jeg brukte tip 2D fra Wilton og sprøytet roser som pynt oppå kaka, og for å lage stjerner rundt kanten.


2 kommentarer:

  1. Hei eg har tekt å prøve meg med å bake din oppskrift på sjokolade kake men det stå ikke hvor i ovnen skal det steikes i midten eller nedesrte i ovnen ...Takk for svaret

    SvarSlett