Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 2. september 2012

Prinsessekake trinn for trinn

Alle små prinsesser bør vel få sin egen prinsessekake? Det er nemlig en kake som er enkel å få til, og som alle småjenter synes er stas å ha på bursdagsbordet. Skal her vise hvordan jeg lagde denne:
Bruk valgfri kakebunn. Jeg har her laget sjokoladekake i min form som er som et skjørt på en prinsesse. Har du ikke denne formen, kan du bare sette to runde kaker oppå hverandre og skjære til du får fasongen du ser på bildet.

Del kaka i ønsket antall lag, og ha krem mellom lagene og rundt kaka til slutt. Jeg brukte sjokoladekrem.
Lag en porsjon marsmallowsfondant, eller bruk ferdig kjøpt fondant eller marsipan. Kjevles til en stor runding, som legges over kaka. Det er enklest å få til hvis du ønsker et litt vidt skjørt på kaka, som legger seg litt "bulkete", som på bildet. Plasser disse bulkene jevnt fordelt rundt på kaka, og skjær bort overflødig fondant nederst på skjørtet.  Pleier da å skjære med et pizzahjul.
  
Kle overkroppen på dukken med noe av det du skjærte bort nederst på skjørtet. Sånn kakedukke fås kjøpt hos kakeboksen.no, cacas.no og hos de fleste Jernia-forretninger. Eventuelt kan du ta en barbiedukke og ta av bena hvis du ikke får tak i dukka på bildet. Dukka settes på toppen av kaka, bruk gjerne litt melis som lim for å få den til å henge godt fast.
Til slutt pyntes kjolen med små blomster hvis du har lyst...
Og nå har du garantert ei fornøyd lita prinsesse.

14 kommentarer:

 1. Har du tips til sjokoladekake og hvor lenge den skal steke i prinsesseformen? :))

  SvarSlett
 2. Sjokoladekaken som ligger i innlegget "Grunnoppskrift sjokokadekake" fra 30.mai 2012 i denne bloggen, passer fint. Steketiden må da økes til ca 70 minutter til prinsesseforma. Bruk kakenål og sjekk underveis. Er den jeg har brukt på prinsessekaka i innlegget over:-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Den ble helt perfekt(så langt)! du har en super blogg, har lagd masse av det du har lagt ut!! :))

  SvarSlett
 4. Hei,
  Kan Denne kaken lages to dager i forveien og hvis hvordan bør den oppbevares ? Planen er å kle den med sukker pasta. Håper på kjapt svar :)

  Lise

  SvarSlett
 5. Hei:-) Går fint å lage denne to dager i forveien. Sjokoladekake er holdbart, og blir ofte bedre av å stå litt. Oppbevares kjølig, men må tempereres før servering, så ta den ut i romtemperatur noen timer før den spises.

  SvarSlett
 6. har du oppskriften på den kremen du har smørt kaka med?

  SvarSlett
 7. For å være ærlig, så husker jeg ikke hvilken krem jeg har brukt her... Men kan se ut som en luftig, lys sjokoladesmørkrem...?

  SvarSlett
 8. hei, fin kake. hvor mange porsjoner blir det av denne kaka?

  SvarSlett
 9. Usikker på hvor mange porsjoner - men til barn tipper jeg ihvertfall 15-20 stk:-)

  SvarSlett
 10. Kan man lage sukkerbrød i denne formen? Hvordan evt smøre formen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, spray med formfett og dryss med mel.

   Slett
 11. Hei.
  Kjempefin side :) Blir veldig inspirert.
  Lurer på hvor du har kjøpt Barbie-toppene til prinsessekaka hen?

  SvarSlett
 12. Har kjøpt hos cacas.no. Mener Jernia og andre hobbyforretninger med litt bakeutstyr også har.

  SvarSlett