Velkommen til min kake-blogg
Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.
Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...
Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...
lørdag 14. januar 2012
Sjokoladekake uten melk
Idag meldte lysten seg på en sjokoladekake.Hadde en oppskrift på en sjokoladekake til langpanne liggende uprøvd, så da måtte det bli den. Denne kaken inneholder ikke melk, så er fin for de med melkeallergi. Ble saftig og god, og var lett å få til. Dessuten beholdt den fasongen veldig fint under stekingen, og ble helt jevn, og dermed lett å skjære fine stykker av. Husk melkefritt smør hvis den er til allergikere.
Sjokoladekake uten melk:
250 g smør/margarin
4 dl vann
1 dl kakaopulver
5 dl sukker
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
6 egg
Kok opp smør og vann, og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt, og hell røra i bakepapirkledd langpanne. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter. Hvelves på rist, og avkjøles.
Krem:
250 g smør/margarin
250 g melis
2 ss kakaopulver
1 egg
Bland mykt smør og det tørre med maskin til det får en luftig konsistens. Tilsett egget til slutt.
Del kaka i 2 like store deler. Ha krem på den ene halvdelen, legg den andre over, og fordel resten av kremen over og rundt kaka. Pynt med valgfritt strøssel eller annet ønskelig pynt.
Denne kaka var veldig fast og god i konsistensen, så regner med den egner seg godt til figurformer. Ville da halvert oppskriften til en standard figurform.
Lykke til!
Etiketter:
Oppskrift
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hmm....du har jo endel smør i både kake og krem.
SvarSlettUten at jeg er noen ekspert på dette så kan den vel da ikke serveres en med melkeallergi..
står lengre opp i oppskrifta at man må kjøpe melke fritt smør ;)
SlettDet går veldig fint, for du kan jo bare bruke melkefritt smør. Melange har en melkefri variant som finnes i de fleste dagligvareforretninger og er fin å bake med:-)
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettDenne kaken så veldig god ut så jeg prøvde den : ) Den står i ovnen snart, men jeg så at du ikke hadde med bakepulver, så jeg prøvde. Vet ikke om det blir godt, men prøver i hvertfall. Fin side :)
SvarSlettNei, er natron som hevemiddel her. Si fra hvordan den blir med bakepulver da, går sikkert bra det også.
SvarSlettHeii jg lurte på om man skal koke smør og vann sammen eller hver for seg:))???
SvarSlettEr den kaken lett å bake for en nybegynner??
SvarSlettDu koker opp vann og smør sammen. Enkel kake å få til, ja:-)
SvarSlettNå ble æ glad æ fant denne!Skal lage en melkefri kake til min sønns klasse i dag.Så dette var supert!!Gleder meg til å lage!Vet jo at dine kaker er gode!
SvarSlettHei! :)
SvarSlettStår ingenting om hva man skal gjøre med smøret i kremen?
Oooops... Mykt smør piskes luftig med det tørre. Takk, skal rette det:-)
SvarSlettKjempe go kake. Å så smart å lage alt i en stor kjele.
SvarSlettHeldigvis lett å finne oppskrifter på sjokoladekaker uten melk :), denne skal jeg absolutt også prøve. Aldri sett rått egg i sjokoladedekoren/kremen før. Hvordan smaker dette, dere som har prøvd dette?
SvarSlettEgget gir ikke så mye smak, men gir en "glattere og blankere" krem. Blir litt mer icing-aktig på konsistensen.
SvarSlettJeg har tenkt å prøve denne kaken. Den ser så god ut! Det er første gang jeg prøver en kake uten melk.
SvarSlettgår det ann å bruke melk istedenfor vann?
SlettHar ikke prøvd å bytte ut vannet med melk, så vet ikke. Går sikkert greit, men kaka er god med "bare" vann:-)
SvarSlettKan fint bruka eple juice :)
SlettHvilken størrelse vil du anbefale på formen?
SvarSlettKaka er beregnet til vanlig standard langpanne, den som følger med stekeovnen.
SvarSlettHei! Standard langpanne, tenker du da en sånn som er bortimot som en kvadrat, eller en sånn avlang en (som går i ca halve ovnen)?? Begge former fulgte med når vi kjøpte ny ovn sist...
SvarSlettMed standard langpanne mener jeg stor langpanne. Den som har samme størrelse som inni stekeovnen. Min er ca 43x35 cm.
SvarSlettTusen Takk for kjapt svar! Skal teste ut idag da minstemann har fått påvist melkeallergi.
SvarSlettHvis man skal bruke en rund form for denne, hvilken str vil du anbefale? :)
SvarSlettVille kanskje halvert oppskriften, og laget den i rund form på 28 cm. Steketiden kan jo da bli annerledes, så må følge nøye med.
SvarSlettEr det mulig å erstatte kakao med hvit sjokolade i kremen? Ønsker at kaken skal være hvit :)
SvarSlettHar ikke testet det, men ville tro det går.
SvarSlettTenkte jeg skulle prøve denne kremen på min kake :) men kan den lages med håndmikser eller foodprossesor ? Og "mykt smør" vil si romtemperert?
SvarSlettGår fint med håndmixer:-) Mykt smør = romtemperert smør.
SvarSlettTakk for svar :) denne var rå god!!! �� Gleder meg til å servere jentene på bursdagsfeiring imorgen! ;)
SvarSlettHei!:)
SvarSlettHvordan er det å lage denne en dag i forveien? Vil den bli tørr eller går det greit?
Skal egg og sukker piskes til eggedosis først, eller trenger man ikke det?
SvarSlettBare å røre inn alle ingrediensene, enkelt og greit. Ingen eggedosis:-)
SlettDenne var kjempegod!!!
SvarSlettJeg prøvde denne, men den ble ikke god! Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hvordan rører du inn ingrediensene i vann/smørblandingen? Jeg brukte miksmaster, og røren ble veldig seig og klabbete. Veldig lite søt. Glasuren ble veldig god helt til jeg hadde i egget...
SvarSlettRører sammen med håndvisp, ikke elektrisk.
SlettLite søt? Høres rart ut om du har hatt i alt sukkeret.. Men vi har jo alle forskjellig smak:-)
Sikker på at du ikke opplevde den som lite smak? Jeg synes dette var en god kake, men har tilsatt litt salt (mer enn det sto), smakte på røra, og forstod forskjellen på melange og smør - saltet! Oppdaget og at melange oppfører seg annerledes enn vanlig smør, både røre og glasur skilte seg, men glasuren berget jeg med egget.Tøra merket man ikke noe til at hadde skilt seg når kaka ble stekt. Jeg byttet ut vannet med havremelk og litt appelsinjuice, funket gull! 😀
SlettRøra mi ble ganske tynn, flytende altså, er det normalt?
SvarSlettJa, det stemmer☺
SlettHei, kan e bruke erstatte noe av smøret med olje?
SvarSlettDet tør jeg ikke anbefale, har ikke prøvd det...
SlettDet tør jeg ikke anbefale, har ikke prøvd det...
SlettHadde vært greit å få med at egg og sukker skal piskes godt sammen ...etc.
SvarSlettEgg og sukker skal da ikke piskes, skal bare blandes godt inn i kakerøra. Er en veldig enkel kake å lage, uten pisking😉
SlettHmm, fulgte oppskriften men kaka ble veldig tung og litt «gulaktig» kanskje fordi jeg rørte med mikser? Den hevet veldig lite, og selve kaka smakte lite. Ble ok med krem på da.., men tror ikke jeg får for denne oppskriften flere ganger..
SvarSlettGummiaktig skulle det stå :-)
Sletthva kan man bytte ut natron med?
SvarSlettDet kan jeg dessverre ikke svare på, pleier ikke bytte ut natron med noe annet...
Slett