Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 14. september 2013

Suksessterte med SukrinHer er enda en oppskrift på kake uten fruktose testet ut. Denne gangen ble det suksessterte, med Sukrin istedet for vanlig sukker.

Bunn:
4 eggehviter
3 ss Sukrin
150 g malte mandler

Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig i mandler og Sukrin. Stekes i 22 cm rund form, 160 grader i ca 15 minutter. Avkjøles i forma.

Krem:
4 eggeplommer
1/2 dl kremfløte
3 ss Sukrin
noen dråper vaniljeessens eller 1/4 ts vaniljeekstrakt
150 g mykt smør

Varm forsiktig opp alle ingrediensene med unntak av smøret, i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden, viktig at det ikke koker. Når kremen tykner, settes den til avkjøling. Pisk deretter inn smøret i terninger, og bre kremen over den avkjølte bunnen. Dryss på mandelflak (ferdigkjøpte) som pynt.

Kaken kan godt oppbevares en dag i kjøleskap før servering, er også fin og fryse.

Til denne kaka brukte jeg Sukrin. Den har en litt "kjølig smak" som bismak, så kremen kjennes litt kald ut.  Regner med det også vil fungere å bruke drueksukker i denne kaka, skal prøve det en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar