Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 30. september 2012

Karamelliskake

Her om dagen kom jeg over karamellsausen fra Hersey's på butikken...endelig. Det er en tykk og god karamellsaus, som minner om den man får på softisen hos McDonalds. Tenkte kanskje den ville bli god i iskake, og som tenkt - så gjort.

Ingredienser
100 g Bxit kjeks
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
fudgekarameller
karamellsaus

Finknus kjeksen og legg i bunnen av en springform. Dekk innsiden av forma med overhead-ark, så er kaka lettere å få løs. Skjær karamellene i små biter.

Pisk fløten til krem. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland sammen kremen, eggedosisen, karemellene og litt karamellsaus, og hell det hele over de knuste kjeksene. Etter at isblandingen er hellet over i forma, has i enda litt karamellsaus. Rør forsiktig med en skje for å lage et litt marmorert mønster. Ha også over litt karamellbiter, før kaka settes i fryseren frem til servering. Bør tas ut av fryseren ca en halvtime før servering, så den blir litt myk.

Denne iskaken kan varieres i utallige varianter. Karameller og karamellsaus kan byttes ut med det en måtte ønske av godsaker. Har laget det med daimstrøssel, og det ble godt. I fryseren ligger en ny iskake med mye non-stop og bare venter på en anledning til å bli spist, så her er det bare å bruke fantasien.

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Hvem butikk var du I når du kjøpte den karamellsausen? jeg finner den aldri.

    SvarSlett
  2. Rema 1000 i Risør hadde den, men det er jo noen år siden...

    SvarSlett