Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 28. september 2012

Surmelkskake med sjokoladefrosting

Surmelkskake uten smør høres jo nesten sunt ut... Passer fint både som rund kake og som langpannekake. Her er kaka laget i hjerteform fra Wilton. Kaka er litt seig på konsistensen, og veldig saftig og holdbar.

1/2 liter surmelk (Cultura, biola, kefir eller kultrumelk)
1/2 liter hvetemel
4 dl sukker
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts natron

Alt blandes sammen for hånd til en jevn deig. Stekes på 175 grader i ca 40 minutter.

Denne oppskriften passer til vanlig rund form, eller som vist på bildet, Wilton sin hjerteform. Til langpanne bør oppskriften dobles.

Som krem her, brukte jeg sjokoladefrostingen som er vist i et tidligere innlegg:

200 g romtemperert smør
1 ss melk
150 g kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melis

Start med å smelte sjokoladen over vannbad. La den avkjøle til den er nærmest romtemperert, men ikke så lenge at den begynner å stivne. Pisk smøret sammen med melka. Ha deretter i sjokoladen og pisk kraftig. Til slutt piskes melis og vaniljesukker inn i sjokoladkremen til den blir luftig.

Har her brukt min favoritt-tip fra Wilton (2D) og bare sprøytet ut stjerner over hele kaka. Fort gjort! Drysset over litt myke kakeperler til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar