Melkesjokoladekrem passer godt som fyll til kaker og topping på cupcakes. Legger her ut en oppskrift som jeg stadig bruker. Dette er egentlig samme type krem som jeg tidligere har vist som smilkrem, sitronfluff og krem med Walters mandler. Den består av valgfri sjokolade som smeltes i fløte, avkjøles og piskes opp neste dag.
Til denne kremen brukte jeg:
6 dl kremfløte
200 g melkesjokolade
Smelt sjokoladen i fløten over svak varme, må ikke koke.
Settes i kjøleskapet over natten
Piskes neste dag opp til luftig krem, og er da klar til bruk.
Hvor lenge skal det piskes? Er bare rennende her etter 15min pisking.
SvarSlettEr bare snakk om sekunder... Kan du ha kokt fløten under oppvarming/smelting?
SvarSlettEr dette nok til å ha rundt en kake på 28 cm?
SvarSlettDet kommer litt an på om du vil lage rosetter, eller bare ha et tynt lag krem over. Til rosettpynt, bør du nok øke mengden.
SlettLegger ved link som viser kake tilsvarende 24 cm med rosetter. Da kan du se hvor mye krem som går. https://anetteskaker.blogspot.com/2013/09/sjokoladekake-med-oreofyll-og-smilkrem.html