Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 11. september 2011

Gode, gammeldagse sveler og lapper


I dag ble det sveler/lapper til lunsj her i heimen. Med huset fullt av egne unger og naboers unger, gikk det unna med spisingen. Legger her ut oppskriften på mine sveler, som gir 40-50 stk avhengig av størrelsen:

Sveler:
5 egg
2 dl sukker
600 g hvetemel
1 ts natron
1 ts hornsalt
1 liter kefir
75 g smelta smør

Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i vekselsvis det tørre og melka, og bland i smøret til slutt. La røra svelle litt før du steker. Pleier steke de på takke, men går også fint å bruke stekepanne om du ikke har steketakke. Serveres med rømme og syltetøy.


Går fint å fryse ned disse svelene, gjerne med matpapir mellom, så de er lettere å få fra hverandre. Tiner raskt i brødristeren, og blir da som nystekte.

Tips: For et sunnere alternativ kan litt av sukkeret sløyfes, og noe hvetemel kan erstattes med havremel eller annet grovt mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar