Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

Makroner med suksesskrem og en liten kjerne av Nugatti

Makroner (ca 80 stk)

230 g eggehvite
300 g sukker
300 g melis
300 g mandelmel


Pisk eggehvitene og sukkeret i 10 minutter (i en helt fettfri bolle) til du får en blank og fin marengs. Viktig å ikke piske for lenge så den blir overpisket.

Sikt sammen melis og mandelmel, og vend det inn i marengsen. Vend forsiktig med en slikkepott til du får en glatt røre. Eller: Jeg jukset denne gangen, og vispet alt sammen med maskina. Det fungerte veldig fint, så det kommer jeg til å fortsette med, selv om det sikkert er fy-fy.

Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5-kroning på et bakepapir/makronmatte på stekebrett. Anbefaler å legge stekebrettet opp ned, slik at ingen høye kanter hindrer luftsirkulasjonen i ovnen. Bank deretter stekebrettet i benken ca 30 ganger. Da vil små luftbobler komme ut av makronene, og de flyter litt mer ut og blir jevnere. Ha på litt strøssel for dekor. Sett de til tørk på benken i ca en time, til de får en tørr hinne. 

Stekes nest nederst i ovnen på 120 grader varmluft i ca 24 minutter. Grunnen til at jeg steker lenge på svak varme med disse, er for å unngå "stekefarge" på de helt lyse makronene. De skal løsne lett fra bakepapiret/makronmatta når de er ferdig stekt.

Avkjøles og fylles med en kjerne Nugatti og med en runde suksesskrem (se nedensfor)
rundt. Makronene bør stå i kjøleskapet til neste dag for å "sette seg", eller fryses. De blir bare bedre og seigere av det.


Suksesskrem til ca 80 makroner

4 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør/margarin, ta det du liker best

Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker på middels varme til det tykner. Avkjøl. Pisk inn romtemperert margarin. Kremen er nå klar til å fylles i makroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar