Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

onsdag 21. desember 2016

Pinnsvinkake

Lagde denne kaka i helga, med utgangspunkt i en oppskrift fra detsøteliv.no. Kaka består av sukkerbrød som er fylt og dekket med en blanding av smørkrem og vaniljekrem, og igjen dekket med brunet kokos. Jeg lagde sukkerbrød av egen oppskrift, siden det blir høyere. Kremen doblet jeg. Istedetfor å koke vaniljekrem som det stod i oppskriften, brukte jeg Piano ferdigkjøpt krem. Kokosen lagde jeg etter oppskriften på nettsiden.

Sukkerbrød 
6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i springform 24 cm med bakepapir i bunnen.

Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter. Avkjøles. 

Krem
400 g smør
400 g melis 
0,5 dl Piano vaniljekrem

Pisk smør og melis til luftig smørkrem. Bland i vaniljekremen. Del sukkerbrødet i to lag, og ha halvparten av kremen inni og resten til å dekke kaka.

Kokospynt
150 g kokos
1 ss smør
1 ss sukker

Ha ingrediensene i en stekepanne, og stek det på middels varme til kokosen er gylden. Avkjøl helt, og dekk deretter hele kaka med den. 

Kaka bør lages dagen før servering så den får stå og trekke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar