Lagde denne kaka i helga, med utgangspunkt i en oppskrift fra detsøteliv.no. Kaka består av sukkerbrød som er fylt og dekket med en blanding av smørkrem og vaniljekrem, og igjen dekket med brunet kokos. Jeg lagde sukkerbrød av egen oppskrift, siden det blir høyere. Kremen doblet jeg. Istedetfor å koke vaniljekrem som det stod i oppskriften, brukte jeg Piano ferdigkjøpt krem. Kokosen lagde jeg etter oppskriften på nettsiden.
Sukkerbrød
6 egg
260 g sukker
5 1/4 ss potetmel
2 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i. Pleier blande det godt inn med kjøkkenmaskina. Helles i springform 24 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca 45 minutter. Avkjøles.
Krem
400 g smør
400 g melis
0,5 dl Piano vaniljekrem
Pisk smør og melis til luftig smørkrem. Bland i vaniljekremen. Del sukkerbrødet i to lag, og ha halvparten av kremen inni og resten til å dekke kaka.
Kokospynt
150 g kokos
1 ss smør
1 ss sukker
Ha ingrediensene i en stekepanne, og stek det på middels varme til kokosen er gylden. Avkjøl helt, og dekk deretter hele kaka med den.
Kaka bør lages dagen før servering så den får stå og trekke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar