Cafe Sting i en annen forkledning enn ellers her. Har lagt ut oppskrift på den tidligere også, og den er fortsatt den samme. Her har jeg pyntet den med alt som smaker godt med sjokolade på.
6 egg
300 g sukker
200 g smør
75 g kokesjokolade
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør
75 g kokesjokolade
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sammen smør og sjokolade, og bland det med eggedosisen. Sikt i det tørre.
Stekes i 2 former på 20 cm, nederst i ovnen på 180 grader i ca 33-35 minutter.
Krem
6 egg
6 egg
3 dl kremfløte
270 g sukker
380 g smør
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade
270 g sukker
380 g smør
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade
Kok opp egg, kremfløte og sukker mens du hele tiden rører godt. Ha i resten, og rør til det er smeltet. Settes kaldt, ca 6 timer. Pisk opp kremen når den er helt kald, ikke pisk for lenge!
Jeg delte hver kake i to, slik at den totalt ble i fire lag. Ha litt krem mellom lagene, og resten rundt.
Som pynt smeltet jeg en plate kokesjokolade med litt smør i (så den ikke blir helt hard når den stivner). Lot den kjøles ned såpass at den ikke stivnet, og sprøytet den rundt kanten på kaka, slik at noe også rant ned langs kanten. Pyntet med ulik sjokoladesnop, som kokosboller, Kinderegg, marsipanbrød, Kvikk Lunch, Firkløver, Mokkabønner, Daimstrøssel og annet småtteri av sjokolade.
Bør lages dagen før servering så den får stå og trekke.
Bør lages dagen før servering så den får stå og trekke.
Kan man bruke kakeform som er 22 cm istedenfor? Eller burde man holde seg til 20 cm?
SvarSlettDu kan bruke 22 cm, men da blir kaka ikke så høy.
SvarSlett