For noen måneder siden fylte husets yngste 7 år, og jenter i den alderen blir visst aldri lei Anna, Elsa og Olaf.
Det ble en tre-etasjes kake til bursdagen; sjokoladekake, vaniljekake og gulrotkake. Kakene er trukket i marsmallowsfondant. Anna, Elsa og Olaf er leketøys-figurer, så de er ikke spiselige. Tårna er laget av tomme tørkeruller som er trukket i marsmallowsfondant, med iskjeks dekket med blått perlesukker plassert på toppen. Snøkrystallene er stukket ut i ferdigkjøpt sukkerpasta. Kakene er laget ferdig en og en, og deretter stablet oppå hverandre. Har brukt grillpinner i tre som støtte mellom lagene, så kaka ikke skulle kollapse av tyngden. Den veide nemlig 12,6 kg inkludert fatet...
Sjokoladekake:
400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel
Kok opp vann, smør og kakao. Avkjøl noen minutter. Bland deretter resten av ingrediensene i røra i denne rekkefølgen: sukker, rømme, egg, og til slutt resten av det tørre. Blandes til en jevn røre for hånd. Stekes i lita bakepapirkledd langpanne på 200 grader i ca 35-40 minutter. Avkjøles i forma.
Kaka ble smurt med sjokoladesmørkrem, før den ble trukket med marsmallowsfondant, se lenger ned på siden for oppskrift/link .
Vaniljekake:
200 g smør
500 g sukker
6 egg
3,5 ts vaniljesukker
350 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
200 g rømme
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i rund form på 24 cm ved 165 grader i ca 65 minutter. Det kan være lurt å legge et stekepapir over kaka mot slutten av steketiden. Avkjøles.
Kaka ble delt i tre lag. Den ble fylt med vaniljemousse fra dr.Oetker, Piano vaniljekrem og friske jordbær, før den ble dekket med sjokoladesmørkrem. Kaka ble trukket med marsmallowsfondant.
Glasur til sjokoladekake og vaniljekake:
400 g margarin
1200 g melis
6 ss kakao
6 ts vaniljesukker
12 ss kaffe
Bland alt godt med kjøkkenmaskin, til du får en jevn og luftig smørkrem. Smøres jevnt over kaka rett før den dekkes med fondant.
Gulrotkake:
5,25 dl sukker
6 egg
6 egg
3 ts natron
1,5 ts vaniljesukker
5,25 dl hvetemel
2,6 dl nøytral olje
8,25 dl revet gulrot
1,5 ts vaniljesukker
5,25 dl hvetemel
2,6 dl nøytral olje
8,25 dl revet gulrot
Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland deretter resten av ingrediensene i eggedosisen. Ha deigen i 3 bakepapirkledde runde former på 20 cm. Stekes i ca 35 minutter på 180 grader. Sjekk med kakenål om de er ferdige underveis. Avkjøles i formene.
Philadelphia-frosting
120 g smør10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g Philadelphiaost
Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Tilsett mer melis hvis konsistensen er løs. Ha krem mellom hver kake, og dekk til slutt hele kaka med et rikelig lag krem. Kaka ble trukket i marsmallowsfondant.
Marsmallowsfondant (mmf)
Jeg beregnet marsmallowsfondant til kakene slik, trykk på linken for oppskrift:
sjokoladekake - 1,5 porsjon
vaniljekake - 1 porsjon
gulrotkake - 1 porsjon
- det er da rikelig med fondant til overs slik at det kan lages border og tårna kan bli dekket.
Kakene er som nevnt, gjort ferdige en og en før de ble plassert oppå hverandre. Har "fat" mellom alle lagene, slik at de kan løftes fra hverandre uten å ødelegges. Nederst står sjokoladekaka fast på fat, deretter kommer vaniljekaka (står på bunnen til springformen den er stekt i pga nøyaktig størrelse), og øverst er gulrotkaka på fatet som tilhører stativet under.
NB! på grunn av at det er stablekake, bør kakene forsterkes for å tåle tyngden. Har kuttet til grillpinner i tre i kakenes høyde, og stukket nedi sjokoladekaka og vaniljekaka der de blir dekket av fat fra kakene over.
Kjempeflott kake og inspirerende blogg :-)
SvarSlettDenne kommer til å bli flittig brukt :-)
Kjempeflott kake og inspirerende blogg :-)
SvarSlettDenne kommer til å bli flittig brukt :-)