Her kommer oppskrift på en oreodessert. Dette er en grei dessert å lage hvis man får mange gjester, jeg fikk 25 porsjoner av oppskriften. Lages i porsjonsglass, og kan godt lages dagen i forveien. Kun kremen og bærsausen på toppen må tas på rett før servering. Har tatt utgangspunkt i oreokake-oppskriften da jeg lagde desserten.
Kjeksbunn:
3 pk Oreo-kjeks
150 g smør
Knus kjeksen. Smelt smøret. Bland smør og knust kjeks sammen, og fordel i porsjonsglassene. Settes i kjøleskap mens ostemassen lages.
Ostekrem:
4 pk Tine kremost naturell
5 dl melis
3 dl kremfløte
2 ½ ss sukker
Pisk kremfløten med sukkeret til den er stiv. Pisk sammen ost og melis til en luftig masse. Ha i den piskede kremen og bland godt. Fordeles over kjekslaget.
Mousse:
Pisk 2 pk Toro lys sjokolademousse etter anvisning på pakken, og fordel over ostekremen.
Krem:
6 dl kremfløte
melis
Pisk fløten stiv, søtet med litt melis. Fordel over mousse-laget.
Bærsaus:
Kjør jordbær i blender, søtet med litt melis. Helles over desserten rett før servering.
Jeg fikk rikelig med ostekrem til denne desserten, så kan nok redusere mengden ostekrem neste gang desserten lages. Halvparten er nesten nok...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar