Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 1. juni 2015

Cupcakes med Frost tema

Rart med det, men unger blir aldri lei cupcakes. Her ble det vaniljecupcakes med Philadelphia-frosting, pyntet med litt passende blå blomster, sommerfugler og Frost-figurer. Fat, figurer og former er kjøpt på nettet fra utlandet.
 
Philadelphia-frosting
 120 g smør
10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g Philadelphiaost

Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Sprøytes på cupcakene med sprøytesett. Har her brukt tip 1M fra Wilton jeg har fått fra kakedilla.no for å legge på frostingen som en rose. Hold posen helt rett (i 90 grader) over cupcaken. Begynn helt nede i midten på cupcaken, og løft posen litt opp mens du trykker jevnt på posen. Gå deretter i runde rundt til ønsket størrelse. Trykk posen inn mot kremen når du skal avslutte rosen. Fint å sette en liten sommerfugl eller blomst i avslutningen. Enkelt og dekorativt.

2 kommentarer: