Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

torsdag 12. februar 2015

Formkake med blåbær

200 g mykt smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss melk
100-125 g frosne blåbær
 
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i det tørre vekselvis med melka. Pisk til du får en jevn røre. Ha i blåbærene helt til slutt, og rør da for hånd.

Stekes i liten brødform, dekket med bakepapir. Stekes ved 175 grader midt i ovnen, i ca 60-70 minutter, litt avhengig av størrelsen på forma. Brukes friske blåbær vil steketiden bli kortere. Lurt å ha et stekepapir over på slutten av steketiden, så den ikke blir så mørk. Sjekk med en kakenål. La kaka stå i forma ca 5-10 minutter før den hvelves ut på rist.

Holder seg saftig i flere dager, og er også god å fryse ned.

3 kommentarer:

  1. ligenr på den min bestemor lager, ser vældig godt ut
    koselig blogg foresten besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.no

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett