Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 8. mars 2015

Arne Brimis sjokolademoussekake


Arne Brimis sjokolademoussekake er en mektig og god moussekake. Den er grei å lage, den består kun av hjemmelaget sjokolademousse - litt stekt og litt ustekt. Er både glutenfri og melkefri hvis en velger sjokolade og smør deretter.

Ingredienser:
280 g smør
280 g mørk sjokolade
280 g sukker
9 eggeplommer
14 eggehviter

- Smelt smør, sjokolade og sukker i vannbad, og bland i eggeplommene.
- Piske eggehvitene stive, og vend de inn i sjokolademassen.
- Stek 2/3 av moussen i en bakepapirkledd form, tilsvarende ca 20x30 cm. Resten av moussen settes midlertidig i kjøleskapet. Stekes midt i ovnen, 170 grader i ca 35 minutter.
- Avkjøles til romtemperatur, før den skal stå en time i kjøleskapet og bli skikkelig kald.
- Fjern kakeforma og bakepapiret, og løft "kakebunnen" over på et fat. Sett på kakeringen igjen. Ha overheadark langs innsiden av kakeringen.
- Ha resten av sjokolademoussen over kakebunnen, og la den stå i kjøleskapet over natta.
- Ta av kakeringen, og dra deretter forsiktig av overheadarkene. Pynt kaka etter eget ønske. Jeg hadde et jordbær, sitronmelisse, daimstrøssel og litt melisdryss over.
- Kaka er nå klar til servering, og smaker godt med litt vaniljesaus, en bærsaus eller litt frukt til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar