Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

tirsdag 3. februar 2015

Cafe Sting sjokoladekake

Cafe Sting sin sjokoladekake er veldig populær for tiden, så da måtte jeg også teste den. Skal egentlig være 24 cm rund form til kaka, men jeg valgt å lage oppskriften x 1,5 i to former på 20 cm for å få litt høyde. Ville pynte med Non-stop på pinne, og da må kaka ha litt høyde for å få festet pinnen.

6 egg
300 g sukker
200 g smør
75 g kokesjokolade
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sammen smør og sjokolade, og bland det med eggedosisen. Sikt i det tørre.

Stekes i 2 former på 20 cm, nederst i ovnen på 180 grader i ca 33-35 minutter.

Denne oppskriften er x 1,5 i forhold til "vanlig" kake i 24 cm form. Velger du å redusere oppskriften til 24 cm form, blir steketiden ca 40 minutter.

Krem
6 egg
3 dl kremfløte
270 g sukker
380 g smør
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade

Kok opp egg, kremfløte og sukker mens du hele tiden rører godt. Ha i resten, og rør til det er smeltet. Settes kaldt, ca 6 timer. Pisk opp kremen når den er helt kald, ikke pisk for lenge!

Jeg delte hver kake i to, slik at den totalt ble i fire lag. Ha litt krem mellom lagene, og resten rundt.

Oppskriften på kremen har jeg doblet, så den kan halveres til en "vanlig" kake.

Til pynten festet jeg sammen tre grillpinner i tre med litt tape (skal jo ikke spises). Smurte pinnen med sammenpisket melis og eggehvite, og  brukte det som lim for å feste på Non-stop. Brukte en stor pose Non-stop til sammen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar