Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 6. februar 2015

Kladdekake med sjokoladefudgeglasur

Denne oppskriften fant jeg på det.søteliv.no, og måtte prøve. Den ble kjempegod! Seig og saftig browniesbunn med masse krem. Enkel å lage er den også. Den lages dagen før servering, og det er jo veldig greit.
 
Browniesbunn
100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao

Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle. Ha i det smeltede smøret, og bland til en jevn deig.

Stekes i form på 24 cm, midt i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøles i forma.

Glasur
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g kokesjokolade
100 g smør i terninger

Varm opp fløte, sukker og sirup i en gryte. Ha i sjokoladen, og rør til den smelter. La blandingen koke ca 15 minutter, til den tykner. Ta gryta bort fra plata, og rør i smøret til det smelter, og du har en glatt glasur. Hell glasuren over den avkjølte kaka. Settes i kjøleskapet over natten.

Løsne kaka fra formen når den er helt kald. Serveres helst romtemperert, gjerne med vaniljeis og en hjemmelaget bringebærsaus (bringebær kjørt i blenderen med litt melis og eplejuice).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar