Kle sidene av en springform (ca 24 cm) med overhead-plast eller plastfolie. Lurt å "lime" plasten fast til sidene ved å spraye med litt formfett. Plasten gjør det veldig mye enklere å få kaka løs fra forma i frossen tilstand
.
Bunn:
1 pk Ballerinakjeks
Finknus kjeksen og dryss i bunnen av springforma. Pleier knuse kjeksen med kjevle, da blir den ikke helt finmalt som ved å bruke maskin.
Ismasse:
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
1 pk Ballerinakjeks
Pisk eggeplommer og sukker godt sammen, nesten til eggedosis. I en annen bolle pisker du kremfløten til krem. Bland deretter kremen sammen med "eggedosisen", og ha i grovhakka kjeks. Spar noen hele kjeks til pynt hvis ønskelig. Isblandingen helles over den knuste kjeksmassen, og settes i fryseren til den er gjennomfrosset. Tas ut fra fryseren ca 30 minutter før servering. Den trenger nokså lang tid på å tine, og smaker best om den får bli myk til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar